A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Ніхто не забутий, ніщо не забуто, пам'ять про подвиг не гасне в віках

Дата: 23.06.2016 08:30
Кількість переглядів: 722

Минули вже не роки – десятиліття минули з того дня, коли тихий літній ранок 22 червня 1941 року сколихнули смертоносні страхітливі вибухи перших авіабомб, які скинули фашистські літаки на мирні міста – Київ, Мінськ, Севастополь… .
Досі пам’ятає старше покоління проникливої сили слова Міністра закордонних справ СРСР Вячеслава Молотова: «Німецько-фашистські війська віроломно порушили кордони нашої держави. Почалася Велика Вітчизняна війна… ». Ця війна тривала майже 5 років і стала найкривавішою і найстрашнішою в історії людства.
Щороку 22 червня в День Скорботи і вшанування памяті жертв Другої світової війни у Томашполі урочисто покладаються квіти до  Меморіалу слави. От і цьогоріч у  день 75-тих роковин початку радянсько-німецької війни рівно о 10.00 годині колона томашпільчан, у якій були представники трудових колективів, працівники установ, організацій селища, звичайні громадяни, вирушила до священного для кожного жителя місця. На чолі колони – перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Дмитро Коритчук і його заступник Лариса Нароган, селищний голова Томашполя Валерій Немировський.
Під звуки траурної мелодії лягають до підніжжя Меморіалу та на холодні гранітні плити померлих від ран визволителів Томашполя вінки і живі квіти від вдячних за мир і життя нащадків.   Хвилина мовчання…      

 Схиляємо голови перед пам’яттю полеглих у боях за волю. Вдячні безмежно живим ветеранам за наше життя. 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь