A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

День Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2017 08:34
Кількість переглядів: 912

Минуло три  роки від тих страшних подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам’яті українського народу, які, по суті, стали переломним етапом у новітній історії нашої держави й змінили країну та кожного українця. Вони залишили в минулому мирне, спокійне життя. У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками жорстокості  політичного режиму і нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку української держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь. Указом Президента України встановлене щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, котрі віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Сьогодні ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони - перші, хто став на шлях боротьби, яка продовжується і сьогодні. Ми не маємо права забути принесену ними добровільну жертву в ім’я України. Три роки тому, а саме: 18, 19, 20 лютого, герої масово гинули на Майдані від репресивних дій тодішньої влади. Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним. 
Сьогодні, у районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди третьої річниці трагічних подій на Євромайдані. У них взяли участь керівництво району, селищний голова Томашполя Валерій Немировський, керівники підприємств, організацій, установ райцентру, представники трудових колективів селища. Перед початком урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання, а під незабутню мелодію реквієму Майдану «Пливе кача…» посланці від учасників зібрання поклали вінок до стели, що увічнила імена  загиблих героїв-майданівців та земляків-атовців.
На сцені звучали віршовані й пісенні присвяти борцям за волю, демократію, європейський вибір України, спогади безпосередніх учасників тих трагічних подій  і відеоспогад депутата Верховної Ради України 1-ого і 4-ого  скликань Миколи Мельника. А відеоряд, що демонструвався на великому екрані, знову і знову нагадував усім про останні криваві гарячі дні Євромайдану, які змінили Україну і її народ, про героїв, що віддали своє життя заради майбутнього, заради кожного з нас. Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь