A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Засідання клубу міських та селищних голів Вінниччини

Дата: 29.03.2016 08:44
Кількість переглядів: 821

Томашпільський селищний голова Валерій Немировський взяв участь в засіданні Клубу міських та селищних голів при Вінницькій обласній Асоціації органів місцевого самоврядування 28 березня у Гніванській міський раді. Обговорити спільні нагальні проблеми та скоординувати дії територіальних громад приїхали усі міські голови міст обласного і районного значення та селищні голови Вінницької області. Говорили про організацію харчування учнів 1-4 класів, про електронні закупівлі на сайті «Прозоро», про об’єднання територіальних громад,  стратегію області щодо організації сортування сміття, якість надання медичних послуг, самовільне захоплення земельних ділянок,  передачу на органи місцевого самоврядування повноважень з надання реєстраційних послуг, доступи до реєстрів, створення ОСББ, асфальтування доріг, про передачу на баланс муніципальної  поліції.

З 1 серпня 2016 року усі державні закупівлі на суму від 3000 до 200 000 грн мають проводитись виключно на цьому ресурсі. Існує вже 8 інтернет-майданчиків, які пропонують свої послуги із закупівлі товарів. Допорогові закупівлі на суму до 3000 грн можна проводити  без застосування системи електронних покупок. 
Жваве обговорення викликало питання організації харчування дітей 1-4 класів. Про стан справ повідомила перший заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Олена Чорна.
- З 1 січня 2016 року на безкоштовне  харчування перевели тільки учнів 1-х класів та особливі категорії дітей, - повідомила Олена Афанасівна. - Щоб безкоштовно харчувати  усіх учнів 1-4 класів по області, нам потрібно більше 1 млрд грн. Наприклад, на Вінниччині  безкоштовно харчуються 472 дітей-сиріт, 1057 дітей з багатодітних сімей, 171 дитина з особливим потребами та  4775 першокласників з малозабезпечених  сімей. Тому сьогодні рекомендовано районам перейти до розширення переліку категорій дітей для харчування. І щоб полегшити фінансове навантаження, рекомендовано  використовувати пришкільні ділянки. Наприклад, минулого року потреба у овочах за рахунок пришкільних ділянок була забезпечена на 47,5%. Тому питання організації харчування школярів повністю покладено на територіальні громади.
Також було зазначено, що з 4 квітня 2016 року Державна міграційна служба припиняє реєстрацію місця проживання.
- Тепер це буде покладено на органи місцевого самоврядування, - повідомив начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко. – Вони мають передавати данні до єдиного державного демографічного реєстру. Однак  є серйозна проблема в матеріально-технічному забезпеченні та через відсутність фахівців.

 

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь