A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Жінці пісню величну співаємо...

Дата: 09.03.2016 08:47
Кількість переглядів: 894

Міжнародний жіночий день…   Свято 8 Березня….  Саме цього дня вітаємо бабусь, матусь, подруг, коханих, колежанок – усіх жінок, яких любимо, шануємо і поважаємо і яким бажаємо зробити приємне – зі святом весни, любові і краси.   Вітаємо вдома і на роботі.
Своїми коренями це свято сягає у далекі часи, відображає  боротьбу жінок за право брати участь у житті суспільства нарівні з чоловіками. У різні часи – і під час Французької революції у 18 ст., і в 1857 році в Нью-Йорку в Америці, і в 1910 році в Копенгагені жінки виступали з протестами проти нижчої в порівнянні з чоловіками заробітної плати, за поліпшення умов праці, за скорочення робочого дня – тобто за свої політичні, економічні та соціальні права. Тож свято, яке ми відзначаємо щороку як Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, існує давно. Та й у нашій країні протягом віків шанували  жінку - матір, пов’язуючи її з весною, воскресінням природи і життя.
Напередодні 8 Березня зібралося жіноцтво Томашпільщини в районному будинку культури на святкування Міжнародного жіночого дня. Вітали їх голова райдержадміністрації та голова районної ради і з нагоди свята  кращим із кращих представниць прекрасної половини людства вручили Грамоти і Подяки та грошову винагороду. Серед нагороджених є і наші томашпільчанки – Любов Бендовська, Людмила Мєдвєдєва, Тетяна Ніколайчук – багатодітні матері, Світлана Бондар і Марія Кошаринська – матері, що виховали синів-героїв, які захищали Україну на Донеччині та Луганщині у зоні АТО, Оксана Спринчак – дружина воїна-атовця. Кожній із них вручено квіти, а учасники художньої самодіяльності дарували присутнім у залі свої таланти. Так, хлоп’ята-малята з дитячого садочка «Сонечко» як справжні джентльмени віршами дякували матусям за любов і ласку, обіцяли вирости справжніми чоловіками і стати їм надійною опорою  в житті. Дівчатка –танцівниці ансамблю «Шарм» районного будинку дитячої творчості нагадали матусям і всім жінкам – учасницям урочистих зборів ті ритми, під які вони танцювали в роки своєї юності. Кожен номер художньої самодіяльності був наповнений любов’ю, щирістю і теплом, адже адресувався найдорожчим людям – матерям, жінкам, берегиням роду людського.   

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь