A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Ще не перевелися варвари в Томашполі

Дата: 10.03.2016 10:28
Кількість переглядів: 712

Телефонний дзвінок, який вранці 9 березня пролунав у селищній раді, змусив здригнутися від болю: схвильований жіночий голос вразив звісткою про те, що біля старої школи на громадських клумбах вздовж тротуару чиясь ненаситна рука повикопувала тюльпани.
І дійсно, на клумбах у різних місцях, а то й підряд видніються сліди злочину – порожні ямки замість рослинок, а там, де не вдалося зловмиснику викопати повністю, рослинки валяються поруч, зів’ялі, понівечені, нещасні,  ніби питаються: «За що нас убито?  Чому б цьому нелюду не милуватися красою живою? Навіщо  знищив на цвіту те, чим людські очі втішалися б роками? » 
Та видно, не всім томашпільчанам хочеться бачити своє селище красивим, чистим і затишним. Бо як тоді пояснити закидані недопалками, паперовими стаканчиками, порожніми целофановими пакетами місця біля банкоматів, на зупинках, вздовж тротуарів. Наче отруйні гриби, з-під торішнього листя виглядають у найлюдніших місцях банки від напоїв та пляшки різного калібру. І скільки б не замітали жіночки – працівники комунгоспу  центральну площу, щодня тут насмічено то лузгою від соняшникового насіння, то іншим непотребом ( а поруч  достатньо урн, простягни лиш руку!). Не інакше, як дикунством, можна назвати й «річки-патьоки» у провулочку , що веде з центральної площі до ДНЗ «Сонечко».  Особливо  після вихідних та дискотеки там гидко ступити дорослому, не те, що дитині. І знову ж таки – за 100 м є зручна, комфортна громадська вбиральня для вас, люди!  Фактів такого дикунства у нашому « на Європу націленому» товаристві можна навести безліч. Та хочеться вірити, що врешті-решт у людей заговорить совість, а якщо її у декого нема, то будемо застосовувати закон: адміністративні покарання (штрафи) або й  кримінальну відповідальність (за крадіжки).
…  А понівечені тюльпани вже ніколи не даруватимуть людям своєї чарівної весняної краси, як і сотні троянд, які були висаджені вздовж центральної вулиці і які  ночами викопували в минулих роках «цінувальники»  краси та, злорадно посміхаючись, ховали по-злодійськи за власними парканами.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь