A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Навчальний практикум "Зміни заради майбутнього"

Дата: 20.04.2017 11:11
Кількість переглядів: 731

Вчора з візитом до Томашпільської селищної ради прибули представники Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України.

Ігор Вернигор, Віталій Швець,Сергій Романович та Олена Павлова в приміщенні Томашпільської селищної ради провели практикум для працівників селищної ради  на тему «Зміни заради майбутнього». Захід відбувся в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
Практикум, який супроводжувався презентаціями з кожного питання, допоміг представникам органів місцевого самоврядування розібратися в окремих положеннях нормативно-правової бази, виявити ризики та загрози для місцевих бюджетів. В процесі зустрічі обговорили питання, що стосуються охорони здоров я, обмінялися практичним досвідом і шукали відповіді на багато запитань.
Представники Асоціації разом із селищним головою Валерієм Немировським відвідали Томашпільський дитячий садочок «Сонечно», НВК «Томашпільська – ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» та місцевий парк. 
Гості відзначили, що місцевою владою зроблено в плані децентралізації поки,що перші кроки, але життя вимагає пришвидшення процесу, щоб усі задуми і мрії були здійснені для покращення життя нашої громади.

За підсумками візиту було підготовлено коротку статтю з  якою пропонуємо вам ознайомитись.

"Відвідини громад, що об'єднались завжди цікаві і пізнавальні. Ти спілкуєшся з людьми, оглядаєш школи та дитсадки, радієш разом з громадою першим досягненням. Все частіше лунає: «А що далі?» Громади вчаться не тільки мріяти, а й досягати їх. І це, мабуть, найважливіше з усього, що ти відчуваєш. І коли ти бачиш дитячий садочок з сонячними батареями на даху, а ти у селищі, за майже сто кілометрів від обласного центру. Або школу, величезну, як палац, розділену на старшу та молодшу, з доступністю для дітей з інвалідністю, з пандусами та вбиральнями з поручнями, з величезними двома! спортивними залами з вентиляційною системою та спальнями для первачків. Ти віриш у те, що країна оживає і у неї є майбутнє, тут, у селах, у маленьких містах, де люди мріють, рухають проекти, досягають мети і у них планів огого! Валерій Федорович, Томашпільський селищний голова не боїться великих цифр. І не боїться мріяти. Парк треба зробити, проект дороговартісний, але дуже потужний - на 10 мільйонів. Ого, - кажемо, - а куди там стільки? - Щоб було не гірше, ніж у Європі, парк у нас великий, давній, ще Замойським закладений, але занедбаний. А ми доріжки хочемо велосипедні і для пробіжок, фонтани, ставки, клумби. От посадили цього року 10 тисяч тюльпанів вздовж дороги, весна холодна, то вони тільки-но зацвітають, торік троянди привезли - гарні, як казка. - І не крадуть? - питаємо. - Крадуть! - зітхає, - а ми знову саджаємо, колись же перестануть! Немировський - невгамовний оптиміст і мрійник. І не лише мрійник, а й господар. Показує нам парк комунальної техніки. Коли він лише починав працювати селище не мало жодної одиниці техніки, а сьогодні і сміттєвози, і поливальні машини, і трактор, і грейдер. Багато роботи. І важкої. Але надзвичайно цікавої, бо громади лише зараз починають розуміти, що об'єднання - правильний вибір. Самі господарі свого міста, своєї долі. І хай там скільки попереду ще перешкод долати - за спиною залишаються відбудовані школи, теплі садочки, квіти обабіч дороги. І знаєте, коли дивишся на людей, розумієш - воно того варте!"

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь