A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Не гасне в серці біль Афганістану

Дата: 16.02.2016 12:01
Кількість переглядів: 738

У цей день 15 лютого 27 років тому полегшено зітхнули в тисячах українських родин, від відчуття гіркої втрати боляче занили серця батьків і матерів, дружин і дітей, які вже ніколи не дочекаються своїх синів, коханих з далекої чужої війни.
Афганістан… . Це слово на цілих 10 літ стало символом мужності й героїзму, жертовності подвигу простого солдата, воїна, захисника і страшним вісником смерті й каліцтва молодого цвіту країни, що його керівництво держави послало в чужу країну в ім’я своїх імперських амбіцій.
З того вікопомного 15 лютого 1989 року минуло вже 27 літ. Вони залишили на скронях, обличчях, постатях тоді молодих, сповнених сил воїнів свій незгладимий слід. Та не здатні роки стерти з пам’яті імена бойових побратимів, загасити в серцях вогонь любові до рідної землі, до свого народу і країни, за яку нині в кривавій боротьбі зі східним агресором воюють молоді, як і вони колись, українські воїни.
Щоб згадати минуле, зустрітися з юністю, щороку до райцентру 15 лютого з’їжджаються воїни-афганці та воїни, що брали участь у локальних війнах на території інших держав. Не став винятком і цьогорічний лютий. А днина видалася напрочуд сонячною, весняною. І хоч серця учасників урочистої ходи до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам сповнювалися почуттям хвилювання, хоч горло стискалося від глибоких переживань, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника, кожен з вдячністю згадував тих, хто поліг на чужій землі, і тих, хто, пройшовши пекло Афганістану, знайшов вічний спокій у рідному краї.  Почуття  вдячності переповнює серця і за тих воїнів-афганців, хто сьогодні виховує своїм прикладом у молодого покоління любов до рідного краю, хто своїм трудом, мирним і ратним, примножує славу і добробут країни.
На зборах, що відбулися в будинку дитячої творчості, урочисто вшанували воїнів-афганців та воїнів, що брали участь у локальних війнах на території інших держав. Привітав цих воїнів- томашпільчан і селищний голова Томашполя Валерій Немировський та від імені громади селища подякував їм за значний вклад у розбудову вільної, незалежної України, за  величезну роботу у справі виховання молодого покоління і вручив  кожному з них грошову винагороду в сумі 250 гривень. А потім вихованці БДТ порадували учасників зібрання, керівників району, сільських і селищних голів, представників громадськості селища чудовим концертом.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь