A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

22 жовтня 2015 року делегації від Томашпільської селищної ради було вручено нагороду

Дата: 23.10.2015 11:38
Кількість переглядів: 894

Вже вчетверте в Україні проводиться конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». Завданням Конкурсу є поширення кращих практик органів місцевого самоврядування (ОМС), спрямованих на розвиток своїх територіальних громад та публічне визнання таких досягнень.

У 2015 році Мінрегіон разом із Радою Європи та іншими партнерами серед усіх ОМС України шукали кращі впроваджені ініціативи у 2013-2014 роках за трьома номінаціями: «Співробітництво громад: практичні результати та вигоди», «Енергозбереження та енергоефективність» та «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

У цьому році для участі у Конкурсі Томашпільська селищна рада подала заявку за напрямком «Енергозбереження та енергоефективність» із описом енергоефективних заходів, які були втілені у селищному дитячому садочку «Сонечко»: заміна вікон і вхідних дверей на сучасні енергозберігаючі, заміна старої покрівлі та утеплення піддашок, встановлення 12 сонячних батарей та 1 інвертора, заміна системи опалення, включаючи встановлення сучасних біметалевих радіаторів із терморегуляторами.

За підсумками незалежних оцінювань спеціалістами Мінрегіону, Томашпіль 17 жовтня відвідав експерт Ради Європи з метою переконатись у ефективності усіх запроваджених у садочку ініціатив. Аби розповісти про успішний досвід у напрямку енергоефективності в Томашпільському садочку, Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ на підсумкову конференцію Конкурсу, яка відбулась 22 жовтня у Клубі Кабінету Міністрів, з Томашполя були запрошені селищний голова Валерій Немировський, секретар виконкому селищної ради Інна Шклярук та завідуюча дитячого садочка Олена Годна, де присутні серед інших заслухали голову Томашпільської селищної ради з презентацією «Енергоефективні заходи в ДНЗ «Сонечко». Як результат напруженої праці останніх років голови селищної ради, завідуючої дитячого садочка та голови ГО «Надія Томашпілля», Томашпіль зайняв перше місце серед усіх сільських та селищних рад-претендентів з усієї України у номінації «Енергозбереження та енергоефективність». Томашпільську селищну раду було нагороджено дипломом та кристалом «За зайняте І місце». Переможці конкурсу, включаючи голову Томашпільської селищної ради, у наступному році відвідають країну-члена Ради Європи з навчальною поїздкою.

Таке визнання є значним для невеликого селища України, а висока нагорода свідчить, що не марною була співпраця керівників селища та садочка з об’єднаною громадою та Європейським союзом і Програмою розвитку ООН.

Для довідки. Сукупними результатами усіх впроваджених ініціатив у Томашпільському дитячому садочку стали: щорічне збереження 5 тис. куб. м газу, генерується майже 7 тис. кВт електроенергії при цьому підвищилась температура повітря в групових кімнатах в осінньо-зимовий період на 3-40С, отриманий значний досвід у галузі впровадження новітніх технологій та залучення міжнародної допомоги.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь