A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Вшановано пам’ять жертвам Голодомору

Дата: 22.11.2013 13:55
Кількість переглядів: 793

Трагічні події 1932-1933 рр. вписали чорну й ганебну "славу" тоталітарної держави в життя українського народу навічно. Пам`ять про ті часи вкарбувалась у свідомість наших співвітчизників назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передаватиметься з покоління в покоління.


Експертизою встановлено, що внаслідок Голодомору Україна втратила майже 4 млн. померлими та більше 6 млн. ненародженими. Безжальна рука голоду торкнулася практично кожного села, кожної родини. Надто високу ціну заплатив наш народ за прагнення бути господарем на власній землі. Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні – це незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин.

Сьогодні, у цей скорботний день віддати данину памяті та покласти свічку за душі безвинно померлих прийшли  голова районної державної адміністрації Олександр Корчовий та голова районної ради Анатолій Олійник, селищний голова Валерій Немировський, представників трудових колективів, політичних партій та громадських організацій, та усі небайдужі до цієї страшної трагедії. В знак скорботи в Томашполі було приурочено відкриття барельєфу, на якому зображено матір з дитиною. Очільники району звернулись зі словами скорботи до усіх, хто не забув про день геноциду та наголосили, що наш обов’язок пам"ятати про цей жахливий день для українського народу.

Після промови, біля барельефу було відслужено панахиду. 


 Мешканці селища просимо Вас взяти участь у Всеукраїнській акції "Запали свічку ". З настанням темряви запаліть свічку і поставте її на підвіконня  у себе вдома, в установах. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам'ять  про всіх наших братів і сестер, яких тоталітарний режим прирік на голодну смерть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь