A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Завершився перший етап культурно-мистецької акції

Дата: 11.07.2016 13:57
Кількість переглядів: 1031

 
Для учасників районної культурно-мистецької акції «З Україною в серці», що входили до групи Липівка – Комаргород – Кислицьке – Томашпіль – Велика Русава, перший етап завершився 8 липня  у Всеукраїнський день родини, день, коли за православним календарем вшановуються святі Петро та Февронія, які стали символами подружньої вірності й кохання. Саме 8 липня Великорусавська територіальна громада зустрічала на своїй землі представників інших громад, які беруть участь в акції. Ця зустріч переросла в грандіозне дійство, що проходило на сільському стадіоні. До нього долучилися численні жителі села, які йшли на свято цілими родинами. Це й не дивно, адже організатори заходу поєднали акцію з проведенням свята День села.
Приємно, що представників Томашпільської територіальної громади, делегацію яких очолював селищний голова Валерій Немировський, щиро й гостинно вітали господарі свята. Гучними оплесками вони нагороджували кожен виступ томашпільських аматорів сцени - Іванку Кузьмінську й Наталку Кривко, Олександра Васильківського й танцювальний дует у складі Марійки Олійник і Назара Андрущенка.
Не менш яскравими були й виступи гостей із Тульчина (танцювальний колектив «Грація») та соліста із Кирнасівки Олексія Ричка, який не тільки зачарував своїм прекрасним голосом, а й полонив усіх звуками неповторної трембіти.
Приємно й те, що, маючи тепер можливість порівняти, наша томашпільська громада теж гарно 29 червня приймала учасників акції. Акцент свята в Томашполі припадав на молодь як майбутнє нашої молодої держави, яка цього року відзначатиме свій перший ювілей – 25 років незалежності, на жителів Томашполя – учасників АТО – сьогоднішніх захисників Батьківщини, її свободи і недоторканності. Їм, а ще батькові Ігоря Гаврилюка, який загинув у лютому 2015 року під Дебальцево, віддавалася честь на цьому святі. Бо заради нас, заради нашого спокою, особливо дітей, які брали участь у програмі (а це були вихованці ДНЗ «Сонечко», Томашпільського будинку дитячої творчості), пройшли вони через вогонь і смерть, щоб захистити рідний край, щоб ми жили на мирній землі, щоб не тривожили дитячі сни смертоносні вибухи. Саме того дня селищний голова Томашполя Валерій Немировський передав символи акції – прапор, булаву, вінок і скарбничку – сільському голові Великої Русави Олександру Козорізу.
Тож свято в В.Русаві стало своєрідним підсумком першого етапу районної акції. Завершальна стадія відбудеться у день святкування в районі Дня Незалежності України.   

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь