A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Депутати-популісти зірвали засідання сесії

Дата: 13.05.2017 10:57
Кількість переглядів: 636

     12 травня проходила сесія Томашпільської селищної ради. На засідання зареєструвалось 19 депутатів.

Після урочистого відкриття сесії депутати затвердили порядок денний і слова попросив депутат Томашпільської селищної ради 8 скликання, голова постійної комісії селищної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, гласності, законності і правопорядку, запобігання проявам корупції Щербатий Андрій Іванович.
     У своєму зверненні до депутатів він наголосив, що під час 5 сесії селищної ради депутатомТімковим С.А. неодноразово порушувався регламент роботи сесії (викрики, репліки без дозволу і т.д.), тому закликав усіх депутатів дотримуватись правил депутатської етики, не вживати образливі та непристойні слова стосовно один одного та дотримуватись часового регламенту виступів.
Далі голова постійної комісії звернув увагу депутатів на те, що порушено регламент роботи сесії в частині висвітлення діяльності ради, оскільки стаття 142 гласить: «Гласність роботи ради забезпечується шляхом публікації звіту засідань в офіційному друкованому виданні ради, на офіційному веб-сайті, в інших засобах масової інформації. В необхідних випадках, за рішенням ради, її засідання можуть транслюватись.»
      Після виступу надали слово депутату Тімкову С.А., Маркітану А.Я., Шпикуляк М.М., Доросю О.М.
Було запропоновано оголосити перерву та зібрати засідання профільної комісії та в даної комісії не було кворумудепутатів для роботи (з 5 членів було присутніх лише 2). Так як конструктивного діалогу між депутатами у вирішені питання он-лайн трансляції сесії досягти не вдалось через грубе порушення дисципліни, відповідно до статті 101 Регламенту роботи («У разі грубого порушення дисципліни або перешкод у проведенні засідання головуючий може оголосити перерву або закрити засідання») головуючий закрив засідання.
Дуже прикро, що через одного-двох депутатів простим громадянам, які чекали на цю сесію доведеться ще чекати, адже тут мали розглянути питання надання фінансування жителям багатоповерхівки по вулиці Криворучка, матері очікували звільнення від сплати за харчування дітей в дитсадках і т.д.
     13 травня селищним головою видано розпорядження, яким скликано друге пленарне засідання 6 сесії 16 травня, а 15 травня пройде засідання постійної комісії селищної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, гласності, законності і правопорядку, запобігання проявам корупції на якому буде вирішуватись подальший план дій.
     Тож сподіваємось що здоровий глузд переможе над власними амбіціями і сесії селищної ради проходитимуть відповідно до Регламенту, а не крикунів-популістів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь