A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ –ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ   

Дата: 15.02.2017 15:49
Кількість переглядів: 1044

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ –ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ           
«Афганістан… Це слово тривожить не одну людську душу. У пам’яті – події цієї війни, що тривала 10 років, будуть жити вічно, написані кров’ю солдат, слізьми матерів, сестер, наречених… Ветерани-афганці! Скільки горя випало на ваше покоління! Але ви мудрі, ви умієте прощати і любити. Для тих, хто побував в Афганістані, і зараз перед очима постають жахливі картини боїв, обличчя товаришів, які загинули…», - такими словами після звучання Національного Гімну України відкрив урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану біля пам`ятника Афганцям на сцені районного Будинку дитячої творчості ведучий заходу.


Щоб згадати минуле, щороку до районного центру 15 лютого з’їжджаються воїни-афганці та воїни, що брали участь у локальних війнах на території інших держав. Не став винятком і цьогорічний лютий. День видався напрочуд сонячний та весняний.  Почуття  вдячності переповнює серця і за тих воїнів-афганців, хто сьогодні виховує своїм прикладом у молодого покоління любов до рідного краю, хто своїм трудом, примножує славу і добробут країни.
У приміщенні селищної ради привітав воїнів-афганців і селищний голова Томашполя Валерій Немировський та від імені громади селища подякував їм за значний вклад у розбудову вільної, незалежної України, за  величезну роботу у справі виховання молодого покоління та побажав міцного здоров"я, добра, успіхів та благополуччя і вручив  кожному з них грошову винагороду в сумі 250 гривень. 

Серця учасників урочистої ходи до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам сповнювалися почуттям хвилювання, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника, кожен з вдячністю згадував тих, хто поліг на чужій землі, і тих, хто, пройшовши пекло Афганістану, знайшов вічний спокій у рідному краї. Хвилиною мовчання вшанували присутні полеглих воїнів-земляків.

А хвилюючим та незабутнім концертом, учасників зібрання, керівників району, сільських і селищних голів, представників громадськості селища, порадували вихованці будинку дитячої творчості.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь