A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Об'єднаним громадам бути чи не бути?

Дата: 13.04.2016 15:59
Кількість переглядів: 865

Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» передбачає  громадське обговорення такого кроку. 18 березня 2016 року на 5-ій позачерговій сесії Томашпільської селищної ради 7 скликання  було прийнято рішення, а головою селищної ради видано розпорядження № 26 «Про вивчення пропозицій щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад та їх громадського обговорення». Дане розпорядження оприлюднено в районній газеті.
13 квітня 2016 року в залі Томашпільського районного будинку культури зібралися більше 200 громадян селища, керівники, представники трудових колективів  райцентру на громадські слухання з приводу пропозиції депутатів селищної ради щодо добровільного об`єднання. На слухання було запрошено як делегації сіл та сільських голів, яким пропонується об`єднатись, а також запрошено всіх інших очільників громад району. З метою надати кваліфіковане роз’яснення Закону України « Про добровільне об’єднання територіальних громад» та практичних порад з його втілення в життя селищний голова Томашполя запросив директора Регіонального ресурсно-інформаційного центру розвитку громад «Громади Вінниччини» Андрія Кавунця. 
Майже дві години тривала зустріч зі спеціалістом, під час якої А.Кавунець інформував присутніх про особливості децентралізації згідно з Законом України, про його плюси і мінуси, про практичні кроки для  реального втілення Закону в життя. Він дав чіткі й конкретні роз’яснення по кожному розділу, рекомендував, що слід зробити, якщо громада вирішить об’єднуватися. В учасників слухання було чимало запитань до А.Кавунця, які стосувалися бюджетної сфери, виборів старост, земельних відносин, пільг тощо у новостворених громадах. На них він дав зрозумілі роз’яснення. 
Після завершення слухань їх учасники мали можливість узяти участь в опитуванні, заповнивши лист-опитування записом «підтримую» чи «не підтримую». Подібний лист-опитування заповнюють у ці дні й селищні депутати та їх виборці – жителі селища Томашпіль.

Нагадуємо, що громадське обговорення в Томашполі триватиме до 18 квітня 2016 року. 

Пропонуємо звертатись з письмовими пропозиціями щодо підтримування або заперечення такого обєднання, викладеними у формі звернень, шляхом їх надсилання на поштову адресу Томашпільської селищної ради: 24200, Вінницька область, смт Томашпіль, площа Тараса Шевченка 1, або на адресу електронної пошти: tom_sr@i.ua
За додатковою інформацією просимо Вас звертатись за телефоном: 2-25-63.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь