A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

День Перемоги у Томашполі!

Дата: 11.05.2018 09:24
Кількість переглядів: 2293

Дорогою ціною заплатив український народ за перемогу у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Не щезне з пам'яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його велика перемога над фашистами.


Щоб вшанувати воїнів-ветеранів, віддати данину пам’яті загиблим героям, згадати далекі вже роки, що залишили по собі біль, втрату рідних і близьких, горе, кров і смерть, згадати  захисників Вітчизни, які відійшли у вічність у післявоєнний час, тих, хто піднімав країну із руїн у мирні дні, на центральній площі Томашполя зібралися  жителі селища, працівники установ, організацій, закладів райцентру, воїни - інтернаціоналісти, гості  територіальної громади.
Під звуки духового оркестру Томашпільської дитячої музичної школи колона рушила до Меморіалу слави.
Хвилиною мовчання вшанували присутні полеглих воїнів і померлих у післявоєнні роки, а потім до підніжжя Меморіалу слави лягли вінки, гірлянди слави та живі квіти від вдячних нащадків – дітей, внуків,  правнуків, від усіх, хто зібрався в цей день на святому для кожного жителя громади місці.
Селищний голова Валерій Немировський біля Меморіалу слави привітав учасників урочистого мітингу зі святом і сказав:
 У цей славний день ми знову і знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, щоб з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку із фашистськими загарбниками.
     Саме наша пам’ять, пам’ять дітей фронтовиків, їхніх онуків і правнуків, пам’ять вдячних земляків і всього нашого народу є найбільшою шаною того подвигу, який звершили вони в ім’я Перемоги над найжорстокішим ворогом людства – фашизмом.
   Славну сторінку в історію перемоги вписали й наші томашпільчани. Це герої Радянського союзу Анатолій Хуторянський та Семен Сельський, це 638 наших земляків, які віддали свої життя, виконуючи св’ященний  синівський обов’язок – захист Вітчизни від ворога.
   Земний уклін усім тим, хто бився не лише на фронтах Великої Вітчизняної війни, а й тим, хто боровся з фашизмом на окупованій території, хто виніс пекло концтаборів, хто пережив страхіття гетто, хто піднімав з руїн та відроджував рідний край. Подвиг цих людей безсмертний, пам’ять про них вічна, а вдячність народу - безмежна.
     Гірко усвідомлювати, що все менше і менше залишається серед нас живих свідків тих далеких років. От і цього року відлетіли у вічність Марія Тихонівна Добрянська та Віктор Іванович Суботін- фронтовики, учасники бойових дій Другої світової війни. Вічна їм пам’ять  і спокій душі!
  Ми раді тому, що поруч з нами ще є воїн-фронтовик, учасник бойових дій Другої світової війни Тимофій Онисимович Дімітров. Тож від імені усієї громади зичимо йому міцного здоровя, мирного сонячного неба  на довгі роки життя.   

      Вшанування ветеранів війни та святкування Дня Перемоги продовжувалося у селищному будинку культури. Під час концертної програми з вітальними словами до присутніх у залі звернулися селищний голова Валерій Немировський та  депутат Вінницької обласної Ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір, яка висловила щиру шану і вдячність усім хто чинив опір нацизму – страшному лиху ХХ століття. Вона закликала:
-    Робімо висновки з вчинків попередніх поколінь. Плануймо майбутнє – цікаве, мирне, спільне. Бажаю всім миру та взаєморозуміння кожній родині!
Ведучі свята запросили на сцену  призовників Томашпільської громади - Івана Кондратова, Артема Притулу, Владислава Наконечного. Їх привітав селищний голова Валерій Немировський та вручив  на згадку пам'ятні подарунки.
Порадували усіх присутніх вихованці будинку дитячої творчості, дитячого садочка «Сонечко», юні солісти Софійка Перець, Іринка Кривов`яз, Марина Мартинюк та ще багато інших талановитих                     самодіяльних артистів. 
А надворі учасників святкування чекала польова кухня: смачна каша з юшкою та солодкий узвар. Допізна відпочивали в той день люди у селищі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь