A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Вітання до Дня Конституції

Дата: 28.06.2018 08:00
Кількість переглядів: 786

ДОРОГІ  ЖИТЕЛІ ТОМАШПІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ!
Сьогодні ми відзначаємо двадцять другу річницю від дня ухвалення Конституції України – головного документа, який окреслює основні права людини, визначає територіальний устрій держави, демократичні засади її розвитку.

Нині Україна проходить чи не найважче за часи своєї незалежності випробування – випробування на єдність та територіальну цілісність.
Усвідомлюючи величезне значення Конституції та її вплив на суспільний розвиток, Верховна Рада працює над змінами до Основного Закону.
Після їх прийняття докорінно зміниться принцип організації місцевої влади, яка не знала реформування від початку 90-х років. Окремі кроки ми відчуваємо вже сьогодні.
Повноваження та функції державних адміністрацій, які будуть ліквідовані, переходять до виконавчих комітетів об`єднаних громад, заплановано укрупнення районів та інше. Відбувається бюджетна децентралізація, значна частина зібраних податків залишається на місцях.
Завдяки змінам до Конституції вперше більше прав отримає не Президент чи парламент, а носій влади – народ та органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські, районні та обласні ради.
Децентралізація, яка буде закладена в Конституції, передбачає розширення повноважень місцевих громад.
Хто б що не говорив, і як би хто не оцінював проект закону щодо внесення змін до Конституції у частині децентралізації, маємо бути реалістами і визнати, що це перший за багато років шанс зробити зміни на користь місцевого самоврядування, а отже – і кожного мешканця громади.
Тож вітаю всіх жителів нашої громади з 22-ю річницею Конституції України! Бажаю всім гарного здоров’я, особистого щастя, нових успіхів у праці на благо Вітчизни.
Бажаю миру, добра та злагоди.

 

Томашпільський селищний голова Валерій НЕМИРОВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь