A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Геній…  Кобзар… Пророк…

Дата: 09.03.2016 16:13
Кількість переглядів: 921

У ці березневі дні Україна і весь світ відзначають 202 –у річницю з дня народження генія українського народу, видатного поета, художника, громадського діяча, основоположника нової української літератури Тараса Григоровича Шевченка. Урочисті заходи з цієї нагоди проходять як у  великих містах і в маленьких селах України, так  і за рубежем. 
У  Томашполі першими поздоровити Поета з днем народження до пам’ятника Тарасу Григоровичу, що височить на площі, яка віднедавна носить його ім’я, прийшли вихованці ДНЗ «Сонечко» разом зі своєю вихователькою Наталею Черих та завідувачем дошкільним закладом Оленою Годною. Малята поклали  на холодний постамент ніжні тюльпани й підсніжники, згадали вірші Шевченка, які вивчали на заняттях. Згодом  група школярів Томашпільської школи-гімназії теж прийшла з квітами до Шевченка, аби  у цей святий для України день вшанувати пам'ять великого Кобзаря.
У другій половині дня, 9 березня, жителі селища, представники підприємств, організацій, установ теж прийшли до пам’ятника великому синові українського народу, щоб віддати данину пам’яті людині,  яка  стала символом України,  її боротьби за волю і незалежність.  Серед пошановувачів Шевченка - і селищний голова Томашполя Валерій Немировський, працівники селищної ради, вихователі ДНЗ «Сонечко».
Звучить над  містечком  мелодія пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» -  пісні на слова Т.Г. Шевченка, що стала неофіційним гімном України, інші пісні на слова поета. Лягають до підніжжя пам’ятника вінки і живі квіти від вдячних нащадків. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь