A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Готуємося до проведення комплексу збиральних робіт в умовах воєнного стану

Дата: 08.07.2022 15:21
Кількість переглядів: 522

      Відповідно до  доручення начальника Тульчинської районної військової адміністрації 8 липня в актовій залі Томашпільської селищної ради відбувся семінар для керівників сільгосппідприємств, фермерських господарств та ФОПів, на якому розглядалися  архіважливі на сьогоднішній час питання щодо проведення жнивних робіт в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України.


  Ситуація надзвичайно складна, адже  загроза знищення як вирощеного, так і того, що зріє, в умовах воєнного стану велика. Російські агресори роблять все можливе, щоб знову влаштувати в Україні передумови для нового голодомору. Загроза голоду через дії агресора нависла і в планетарному масштабі. Тож як діяти в цих неординарних  обставинах, як зберегти урожай хліба і йшлося на семінарі.
  Голова Томашпільської територіальної громади Валерій Немировський, звертаючись до присутніх, окреслив коло питань, які хвилюють сьогодні українське суспільство насамперед через продовольчу ситуацію, що склалася в державі. Зокрема він наголосив на тому, що питання продовольчої безпеки обговорюється  на найвищому рівні, що Президент України Володимир Зеленський, український уряд, Прем’єр – Міністр України Денис Шмигаль, керівники обласних військових адміністрацій мають володіти інформацією про реальний стан справ із забезпеченням продовольством населення країни. На цьому неодноразово акцентував увагу і начальник Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов. Як  діяти надалі, влада буде приймати рішення спільно з агровиробниками.
  Тому й зібралися на сьогоднішній семінар, щоб отримати інформацію, обговорити її та прийняти реальні рішення в  реальних цифрах . Це стосується в першу чергу виконання мобілізаційних завдань, визначених для підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, які здійснюють свою діяльність на території Томашпільської громади та на яких покладено виконання мобілізаційних завдань на особливий період з виробництва основних видів продовольства.
  Про те, як організувати роботу під час жнив, аби врятувати урожай та не допустити виникнення надзвичайних ситуацій, нагадав учасникам семінару провідний інспектор ВППР та ЗЦС Тульчинського РУ ГУ ДСНС у Вінницькій області капітан служби цивільного захисту Андрій Вергеліс. Він наголосив на необхідності  найсуворішого виконання протипожежних заходів, проведення інструктажів з працівниками, щоб не допустити виникнення пожеж. А ще звернув увагу на недопущення спалювання пожнивних решток, яке тягне  за собою серйозні штрафні   санкції.
  Про необхідність виконання вимог законодавства щодо мобілізаційних завдань та Порядку бронювання військовозобов’язаних інформував присутніх  військовий комісар Томашпільського центру  комплектування та соціальної політики Роман Сватко.
  Порушені на семінарі питання викликали жваве обговорення серед присутніх. Їх цікавило  перш за все зберігання  вирощеного врожаю, форма оплати за паї, особливості виконання мобілізаційного завдання тощо. Керівник громади надав необхідні пояснення, повідомив, до кого звертатися в разі виникнення  проблемних питань. Він подякував керівникам сільгосппідприємств, фермерам за активну позицію в справі зміцнення   обороноздатності територіальної громади та допомогу ЗСУ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь