A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільська громада стала переможцем фестивалю. "ОДВІЧНА РУСАВА"

Дата: 23.05.2017 17:02
Кількість переглядів: 1002

19 травня 2017 року в  с. Благодатне відбувся  VII районний  фестиваль народної  культури"ОДВІЧНА РУСАВА".

Головний лейтмотив фестивалю - "Стеценкові пісні живуть у благодатнім нашім краї",приурочений  славній   135 – ій   річниці    з дня народження  композитора  Кирила   Григоровича  Стеценка. Участь у святі взяли територіальні громади , підприємства, організації,установи району.
Старт фестивалю дали керівники району, директор ТОВ «Зернопродукт «Липівка» Володимир Романюк , представник  Вінницького обласного центру народної творчості Тетяна Гарбулінська.
У святі народної культури вперше об єднаною громадою виступила Томашпільська громада, до якої входять села Нетребка, Ракова, Горишківка,
представивши кращі мистецькі здобутки як майстрів вишивки, так і збережені любовно традиційні жіночі хустки, вишиті рушники, ікони,  а ще з любов ю приготовлені народні страви, напої та  чимало інших  експонатів.
Багатьох учасників фестивалю привабили  виготовлені малятами дитсадочка «Сонечко»  (завідувач Олена Годна) та їхніми батьками  ляльки-мотанки на імпровізованому візку, біля якого охоче фотографувалися і діти, і дорослі. Надовго зупинялися люди і біля картин та ікон, вишитих вправними  майстринями нитки і голки В.В.Цимбалюк , В.В.Чоловської, С.В.Качинської,  С.М.Кройтор,  Л.В. Зенян. Окремо слід відзначити роботи родини Козачуків брата і сестри Анатолія та Ольги.   Всіх їх організатори фестивалю– відділ культури і туризму райдержадміністрації відзначили подяками за  вагомий внесок у збереження, розвиток і популяризацію традиційної народної культури.
Врешті, який фестиваль без традиційних пирогів і вареників, без шашлика та рибної юшки! Ними, смачно приготовленими умілими жіночими і чоловічими (!) руками, пригощалися самі і  гостей свята господарі світлиці голова Томашпільської селищної об`єднаної територіальної громади  Валерій Немировський , в.о. старост сіл Нетребівки, Ракової, Горишківки. 
Найприємнішим став той факт, що в номінації «Краща  українська  світлиця»,  Томашпільська об`єднана територіальна громада стала переможцем та отримала диплом фестивалю.
Завершальним акордом святкування стало виконання всіма його учасниками  традиційного кривого танцю і «Подоляночки». У величезному хороводі були задіяні й дорослі, і діти, старші віком і малюки. І це чудово, бо свідчить, що бережемо традиції, що є кому їх передати, а значить, народна культура житиме і житиме вічно.
Селищний голова та увесь колектив селищної ради, щиро вдячний підприємцям, які допомогли зробити наш святковий стіл щедрим та смачним, а саме: Миколі Бойку, Людмилі Ткаченко,Ігору Переймі. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь