A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відзначили ліквідаторів

Дата: 27.04.2017 08:26
Кількість переглядів: 755

Сьогодні минає тридцять перший рік від тієї весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

«Мирний атом» за лічені секунди кардинально змінив перебіг людського буття, здолав державні кордони, перетворив частину чудового українського Полісся на зону відчуження, що на довгі роки стала ізольованою від навколишнього світу.
Чорнобиль - це передусім велика людська трагедія, епіцентр якої залишається на нашій землі.Із нестихаючим болем у серцях ми вкотре згадуємо усіх, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію. Вічна їм пам'ять.
Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої громади, які 31 рік тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
Серед ліквідаторів – чорнобильців – нині лікарі Томашпільської ЦРЛ Геннадій Бондар  (а в 1986-ому працював у медчастині м.Прип’ять), Володимир Гаврилюк, Володимир Гудима (голова районної організації чорнобильців) – тоді студенти 5-го і 4-ого курсів Вінницького медінституту, Михайло Цюпра, Федір Скорук, Олександр Панчак, Анатолій Паламар, Володимир Мазур – водії, Олександр Решетник – тракторист, Василь Луцишен – охоронець правопорядку, Валерій Юзвак – солдат строкової служби, Микола Лавренюк, Борис Богацький, Василь Ковалик. Зовсім юною стала вдовою чорнобильця Валентина Дорошкевич. Її чоловіка і батька двох малолітніх дітей забрала передчасно невиліковна хвороба – результат високої дози радіації, яку Віктор Дорошкевич отримав під час ліквідації аварії на ЧАЕС.
Щоб вшанувати учасників ліквідації  наслідків аварії, тих, хто ціною власного здоров’я  рятував світ, у Томашпільській селищній раді зібралися ліквідатори  об`єднаної територіальної громади.  Їм на знак вдячності за подвиг і мужність, відданість громадянському обов’язку  та саможертовність перший заступник селищного голови  Віталій Годний вручив матеріальну винагороду, побажав міцного здоров’я  ліквідаторам та їх близьким, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!
Голова районної організації чорнобильців Володимир Гудима від імені усіх ліквідаторів подякував селищному голові Валерію Немировському за те, що він ніколи не забуває про них та завжди дає руку допомоги у вирішенні питань, які їх хвилюють.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь