A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпіль урочисто відзначив 70-річчя Великої Перемоги

Дата: 09.05.2015 09:12
Кількість переглядів: 904

8 травня в Томашполі відбулися урочисті заходи з нагоди 70-ої річниці Великої Перемоги.

Розпочалося святкування  о 10 годині.  Урочистою ходою через живий коридор з квітів і кульок  пройшла колона фронтовиків та громадськості районну. Колону очолили ветерани Великої Вітчизняної війни, перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Лариса Нароган, селищний голова Валерій Немировський, їх заступники. Вшановуючи пам’ять полеглих за звільнення рідного краю від ненависного ворога, учасники зібрання прийшли до Меморіалу слави, де відбулось покладання живих квітів, вінків та корзин до меморіальних плит.

Ведучі заходу згадали найтрагічніші сторінки історії України в роки війни і те, якою ціною заплатив український народ за свободу і незалежність країни.

 До сивочолих ветеранів зі словами глибокої синівської вдячності звернувся селищний голова В. Немировський  «Дорогі ветерани! Ваша мужність, героїзм та любов до Батьківщини –  високий приклад для наслідування прийдешніх поколінь. Наш обов’язок – бути гідними вашого  життєвого подвигу.

 Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих і тих, хто пішов з життя в мирний час. Вірю, що наші діти і внуки будуть так само міцно любити свою Батьківщину, зберігати традиції і завжди пам’ятати про великий подвиг свого народу». Від імені селищної  ради та виконавчого комітету Валерій Немировський побажав усім міцного здоров’я, гарного настрою і мирного неба над головою.

Перед учасниками мітингу також виступив перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук, який зазначив  "Згадаймо сьогодні усіх тих, хто поліг за нашу свободу, хто помер уже в післявоєнні мирні роки, кого забра­ли від нас тяжкі невигойні рани війни.

Низько схиляємось перед вами, до­рогі ветерани, і робитимемо все, щоб дні вашого життя були з достатком, у спокої.

Щиро, від усього серця бажаю всім присутнім здоров'я, благополуччя, дов­гих сонячних літ життя. Нехай зігріва­ють всіх вас родинна ласка і тепло, увага і турбота всього суспільства".

З вітальним словом до присутніх звернулася й голова районної ради Ла­риса Нароган: "Прийміть сердечні вітан­ня з нагоди вікопомного Дня Перемо­ги над нацизмом у Європі, 70-річчя якої відзначаємо . У наших серцях завжди житеме пам'ять про про Переможну весну 1945-го, ніколи не згасне почуття вдячності всім ветеранам фронту і тилу за їх неоціненний вклад у загальну перемогу людства над фашизмом, а велич подвигу, мужності, героїзму назавжди буде взірцем для всіх нас. Особливо сьогодні, коли цю знаменну ювілейну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Нинішні захисники України з честю продовжують героїчні традиції фронтовиків, вони стали  гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності. Шановні ветерани нехай це свято додає вам упевненості в неминучій перемозі добра над злом,сповнює ваші помисли вірою в краще майбутнє нашого народу. Вірю та сподіваюсь у нову перемогу над новим ворогом вільної незалежної України».

Присутні вшанували пам’ять загиблих і померлих героїв війни хвилиною мовчання та на знак глибокої поваги і шани до їхнього ратного подвигу поклали квіти до Меморіалу слави..

Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю кращих творчих колективів і виконавців Томашпілля. По закінченню урочистостей усі бажаючі змогли скуштувати справжньої польової каші.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Автор фото:Оргнізаційний відділ РДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь