A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Загальні збори громадян

Дата: 10.04.2017 09:34
Кількість переглядів: 890

Аби заслухати звіт селищного голови про роботу в 2016 році зібрались томашпільчани в п`ятницю 7 квітня в будинку культури.

Значить, не байдуже людям, як і чим живе селище, що зробила і планує зробити місцева влада для його розвитку в році наступному і в майбутньому.

Фото без опису

Після кількох організаційних хвилин (вибори голови та секретаря зборів) до  слова запросили селищного голову Валерія Немировського.

Фото без опису

Шановні жителі селища, присутні!

Я дуже радий бачити Вас в цьому залі на щорічних загальних зборах громадян.
І на початку своєї доповіді я хочу подякувати Вам за виявлену мені довіру очолювати об`єднану громаду. Я  особисто і вся команда селищної ради,  депутатський корпус, виконавчий комітет будемо працювати, над тим, щоб всім нам жилось краще. Також хочу привітати новообраний депутатський склад вже об`єднаної територіальної громади. 
Так як звіт за 2016 рік, то я озвучу проведену роботу на території Томашполя, а після Пасхальних свят проведемо зустрічі в Горишківці, Нетребівці та Ракові на яких виконуючі обов`язків старост прозвітують про роботу в минулому році.

На території селищної ради функціонує єдиний дитсадок, який відвідує 310 вихованців. В минулому році, як і в попередні, проведено чималу роботу.

Фото без опису


Влітку здійснено поточні ремонти всіх групових кімнат та кабінетів, харчоблоку та котельні. Проведено капітальний ремонт 2 туалетних кімнат (замінено 5 унітазів та 6 дитячих раковин), замінено 12 міжкімнатних дверей. Встановлено кондиціонери на харчоблоці та в актовій залі.

Фото без опису


 Спільно з будівельною бригадою ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина» капітально відремонтовано веранду, що дало змогу створити спальну кімнату на 20 ліжкомісць. За що ми вдячні генеральному директору Юрію Анатолійовичу Морозу та власнику товариства Станіславу Андрійовичу Войтовичу.

Фото без опису


Крім цього придбано принтер, пилосос, газову плиту, 2 електромясорубки, ваги, пароварку, міксер, посуд, постільну білизна, 2 водонагрівачі, телевізор, музичний центр, морозильну камеру, 2 пральних машини.
Всього на дитсадок витрачено 2 млн. 230 тис. грн., з них на заробітну плату – 1,7 млн. грн., на придбання товарів 200 тис. грн., харчування 160 тис. грн.,  на   оплату комунальних послуг та енергоносіїв 250 тис. грн.

Фото без опису


Крім бюджетних коштів, залучалися і кошти спонсорів та батьків, за що хочу висловити подяку всім, хто долучався до цієї справи. І особливо колективу дитячого садка разом з його керівником Годною Оленою Іванівною.
Багатий рік видався на спортивні заходи. При селищній раді діє гандбольний клуб «Олімпік» - учасник чемпіонату України серед чоловічих команд Вищої Ліги. 

Фото без опису


Новостворений футбольний клуб «Томашпіль», учасник чемпіонату області 2016-2017 року на зимні канікули пішов займаючи другу сходинку в турнірній таблиці. 

Фото без опису


Дякую тренерам Єгорову Костянтину Едуардовичу та Кучковському Валентину Олександровичу.
Забігаючи наперед хочу поінформувати, що в цьому році створено ще один клуб «Юніор», який представлятиме нашу громаду з хокею на траві. На спортивні заходи, зокрема командировочні, придбання спортивного інвентаря тощо -   витрачено близько 150 тис. грн.
Селищною радою виділялись кошти на харчування дітей Томашпільської школи-гімназії початкових класів та дітей пільгової категорії (57 тис. грн.). Для здешевлення ліків медичному центру виділено 40 тис. грн.

Значна робота проведена і з благоустрою. 
Варто зазначити, що щорічно розширюється автопарк комунального господарства і в цьому році складає 10 одиниць техніки.

Фото без опису

В минулому році з обласного екологічного фонду охорони навколишнього природного середовища за результатами конкурсу селищній раді виділено 750 тис. грн. для придбання ще одного сміттєвоза на умовах співфінансування, кошти селищної ради – 96 тис. грн.

Фото без опису


Також придбано компресор, перфоратор, комп’ютер, дренажний насос, газовий різак. Проводився поточний ремонт техніки. Придбано 20 лавок, які встановлено на центральній площі та по вулиці Ігоря Гаврилюка.
Значна робота проведена на кладовищі. Чималу кількість хмизу та сміття було вивезено під час його щорічної розчистки. Підсипано дорогу на кладовищі, цього року плануємо там встелити асфальт.

Фото без опису


Хочу подякувати колективу комунального підприємства та його керівнику Лозінському Анатолію Володимировичу.
Відновлено огорожу навколо старого кладовища (біля автошколи та по вулиці Ігоря Гаврилюка), а також на новому кладовищі.

Фото без опису

Фото без опису

Нарешті вдалось капітально відремонтувати паркан по вулиці Черняховського. Дякую бригаді будівельників на чолі з Василем Дудником, які проводили дані роботи.

Фото без опису


Хочу подякувати всім керівникам підприємств, організацій селища та їх колективам за підтримку у приведенні у відповідність вулиць, доріг селища, утриманні у належному стані клумб, побілці бордюрів та дерев і сподіваюсь на подальшу співпрацю.

Фото без опису


Зважаючи на те, що свято Пасхи цього року 16 квітня, для прибирання в нас мало часу, тому прошу томашпільчан долучитись до даної справи, так як працівники комунального підприємства не справляться самі. 
У звітному періоді зроблено капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Миру на що витрачено 550 тис. грн.  До речі за останні 4 роки в Томашполі капітально відремонтовано більше 3 км доріг.

Фото без опису


Проведено ямковий ремонт асфальтного покриття вулиць Ігоря Гаврилюка, Івана Франка, Гагаріна, Солов`їна, 40-річчя Перемоги, Миколи Леонтовича. 
В 2015 році ми розпочали ремонт площадок перед під`їздами багатоповерхівок і в 2016 році продовжили по вул. Івана Франка, Черняховського. Проводилось грейдерування доріг, здійснено підсипку жерствою окремих вулиць.

Фото без опису


На численні звернення жителів вулиці Івана Франка (біля задньої криниці) встановлено автобусну зупинку для школярів.

Фото без опису

Також хочу подякувати депутату селищної ради 7 скликання, приватному підприємцю Анатолію Шкураку, який за власний кошт відремонтував автобусну зупинку по вулиці Ігоря Гаврилюка (біля пологового будинку).

Фото без опису


Хочеться, щоб приклад Анатолія Михайловича підтримали й інші приватні підприємці, щоб кожен робив конкретну справу і з гордістю сказав «Я зробив це за власний рахунок для своєї малої батьківщини, яку я люблю і шаную».
Влітку 2016 року створено комунальне підприємство «Томашпільводоканал» і вже восени воно почало працювати на повну потужність. В першу чергу для збільшення дебету води було проведено очистку всіх чотирьох артсвердловин. Для нормального функціонування комунального підприємства селищною радою було виділено кошти на оргтехніку та придбання насосних агрегатів. Також виділено 40 тис. грн. на станцію пом’якшення води. 
Селищною радою надана фінансова допомога жителям Томашполя на ремонт та облаштування трьох криниць по вул. 1 Травня (5237 тис. грн.), Білянська (5159 грн.), а от по провулку Лесі Українки (3014 грн.) роботи не проведено. Тож пропонуємо звертатись і в цьому році.

Фото без опису


Чи не вперше за півстоліття  проведено роботи по розчистці русла річки Безіменна. Радості жителів не було меж, адже джерела були захаращені, а річка з кожним роком зменшувала приток води до Томашпільського ставка.

Фото без опису

Гарною традицією стали святкування релігійних свят, зокрема Водохреща, Івана Купала, Святого Миколая.  До речі, вже вшосте йорданські купання організовує селищна рада. Цього року як і в попередні було підготовлено смачну рибну юшку, ароматний глінтвейн та гарячі пончики. Вперше свято проходило на березі Томашпільського ставка.

Фото без опису


До святкування Нового 2017 року було оновлено святкову ілюмінацію по центральній вулиці селища та створено різдвяне містечко на центральній площі.

Фото без опису

Хочу подякувати односельчанам, які з перших днів протистоянь на сході України активно долучились до волонтерського руху. Нашою громадою було надано допомогу коштами, продуктами харчування, одягом та інше. 
При зверненні учасників АТО до селищної ради їм надається матеріальна допомога. Також їх діти безоплатно відвідують дитсадок. Крім цього, усім воїнам виділено земельні ділянки.

Фото без опису


Минулого року ми провели роботи по виготовленню пам`ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України». Але у зв`язку із погодними умовами не встигли його встановити. Тож плануємо найближчим часом здійснити заплановане.

Фото без опису

Взагалі 2016 рік був багатий на події. В останній день весни ми відкрили фонтан після реконструкції. Радощам дітвори не було меж. 

Фото без опису

Крім цього в 2016 році ми святкували 400-річчя першої письмової згадки нашого селища.

Фото без опису

Томашпільчан та гостей веселили відомі вінницькі артисти та всеукраїнський кум Микола Янченко. Із завмиранням духу стежили глядачі за феєричним виступом театру вогню «Dozori». Хочу подякувати спонсорам свята ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина», приватним підприємцям та фермерам селища. Мені здається що свято вдалось на славу.

Фото без опису


Чимало планів та напрацювань є на рік 2017, адже ми вже об`єднана громада, тож крім Томашполя чимало планів і в Горишківці, Нетребівці та Ракові. Найближчим часом ми проведемо зустрічі і в цих населених пунктах.
Тож в об`єднаній громаді на 2017 рік головним завданням є ремонт доріг, а їх кількість залежатиме від коштів селищної ради.

І на останок хотілося побажати  всім нам миру та витримки, щоб дожити до кращих часів ніж ті, які ми з вами переживаємо. Селищна рада завжди налаштована на плідну співпрацю та  на діалог з усіма, хто бажає щось зробити для себе і своєї громади.  

 

Про свою роботу прозвітував і старший інспектор сектору патрульної поліції Володимир Сичук.

Фото без опису

Далі почалось обговорення звітів, у якому взяли участь депутат селищної ради В.Присяжний та воїн-атовець О.Голоднюк.

Фото без опису

Відповідні рішення з доповненнями виступаючих прийняли збори і по звіту селищного голови і старшого інспектора сектору патрульної поліції.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь