A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Нове життя ДНЗ " Сонечко"

Дата: 17.09.2014 09:53
Кількість переглядів: 2064

«Нове життя ДНЗ "Сонечко"»

Історія успіху громади «Надія Томашпілля» смт Томашпіль, Томашпільського р-ну, Вінницької області

Фото без опису

Для створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні та для участі в проекті «Місцевий розвиток, орієнтовано на громаду – 2», усвідомлюючи, що якість життя громади залежить в першу чергу від ії жителів, 4 червня 2012 року на загальних зборах громади смт Томашполя було створено об’єднання громадян та затверджено його назву «Надія Томашпілля». Легалізувавши об’єднання громадян, визначивши юридичну форму – громадська організація, 11 червня 2012 року зареєстрували ГО «Надія Томашпілля» у відповідних органах.

Томашпільська громадська організація «Надія Томашпілля» заснована на добровільних засадах у відповідності до Закону України «Про об’єднання громадян» і утворена з метою соціального, економічного, екологічного розвитку смт. Томашпіль. Відповідно до СТАТУТУ організація здійснює свою діяльність по наступних напрямках:

-       сприяє розвитку громадських ініціатив з метою самоорганізації населення смт. Томашпіль для вирішення актуальних проблем громади селища.

-       вивчає і аналізує соціально-економічне становище смт. Томашполя;

-       вивчає пріоритети потреб жителів селища;

-       складає план соціально-економічного розвитку селища;

-       розробляє та реалізує проекти, що спрямовані на соціальний, економічний чи екологічний розвиток селища;

-       співпрацює з державними та іноземними органами і установами, підприємствами, суб’єктами підприємницької діяльності, громадськими організаціями, політичними партіями, засобами масової інформації.

Фото без опису

 

Відповідно до пріоритетних проблем, згідно відповідного прФото без описуотоколу планування діяльності ОГ, основною проблемою виявлено –  реконструкцію ДНЗ «Сонечко» (реконструкція покрівлі та утеплення перекриття), у зв’язку з великою кількістю домогосподарств, які мають дітей дошкільного віку проблема є дуже актуальною і займає перше місце оскільки на території селища дитячий садочок «Сонечко» єдиний дошкільний навчальний заклад. Основною причиною капітального ремонту покрівлі є те, що будівля дошкільного навчального закладу «Сонечко» введена в експлуатацію в 1973 році. Капітальний ремонт жодного разу не проводився, лише щороку проводився дрібний поточний ремонт. Енергозберігаючі заходи включають реконструкцію покрівлі та утеплення перекриття, оскільки дах ДНЗ «Сонечко» був покритий листовою жестю термін експлуатації якої складає 40 років, теплоізоляція перекриття була відсутня.                                                

Тому, відповідно до проектно-кошторисної документації «Енергозберігаючі заходи в приміщенні Томашпільського ДНЗ «Сонечко» шляхом реконструкції покрівлі та утеплення перекриття в дитячому садочку «Сонечко» в смт. Томашпіль пл. Ленінського комсомолу, 10» даний мікропроект було завершено на суму 366 тисяч грн., з них:      

80 тисяч грн. – ЄС та Програми розвитку ООН;

267,5 тисяч грн. – Томашпільська селищна рада;

18,5 тисяч грн. – ГО «Надія Томашпілля» (кошти від  населення).

В зв’язку з успішною реалізацією першого проекту, селищна рада та ГО «Надія Томашпілля» спільно з проектом ПРООН приступила до реалізації слідуючого проекту «Капітальний ремонт опалення приміщень будівлі дитячого садочку «Сонечко» та будівлі їдальні з влаштуванням піддашків покрівлі та встановленням сонячних фотомодулів в смт Томашпіль, пл. Ленінського комсомолу, 10, Вінницької області» на суму 398486 тисяч грн., з них:

229392 тисяч грн. – ЄС та Програми розвитку ООН;

137216 тисяч грн. – Томашпільська селищна рада;

31878 тисяч грн. – ГО «Надія Томашпілля» (кошти від населення).

Фото без описуФото без опису

Основною причиною капітального ремонту системи опалення приміщення дитячого садочка «Сонечко»  є те, що діюча система опалення не ремонтувалася з моменту введення закладу в експлуатацію. За даний період вона фізично та морально застаріла, а саме: внутрішні стінки радіаторів опалення майже на 50% заповненні так званим «шлаком», що утворився в результаті корозії металу. Це в свою чергу не забезпечує належної циркуляції води в системі опалення і зменшує коефіцієнт тепловіддачі. Також, щорічно, в дитячому садочку проводяться поточні ремонти приміщень із обов’язковим фарбуванням радіаторів опалення. Даний час на кожному радіаторі опалення та з’єднувальних трубах, накопичився, щонайменше, шар фарби в межах 3- 5 мм, що в свою чергу зменшує коефіцієнт тепловіддачі.

Встановлення нових біметалевих радіаторів опалення та поліпропіленових труб дасть ряд переваг, по – перше, підвищиться коефіцієнт тепловіддачі, по – друге, зменшиться об’єм води, яка буде подана в систему опалення, що в свою чергу забезпечить економію енергоносіїв та створить належний температурний режим в закладі.

Проектом не передбачено ремонт двох діючих котлів, потужністю до 100 кВт кожний, оскільки в 2013 році за рахунок коштів селищного бюджету було проведено їх ремонт. На даний час вони знаходяться в доброму технічному стані.

Згідно проведеного 24.06.2014 року тендеру, тендерна комісія керувалась такими критеріями, як найнижча ціна, досвід роботи на ринку, досвід роботи з МРГ, наявність відповідної документації, дозвіл виконання робіт та послуг. Оскільки запропонована найнижча ціна та надані всі необхідні документи, тендерний комітет вирішив укласти договір на виконання підрядних робіт з ТОВ «Українські радіо телекомунікації».

Тому в серпні 2014 року підрядна організація приступила до виконання робіт (по договору №27 від 08.07.2014 року) з капітального ремонту опалення приміщень будівлі дитячого садочку «Сонечко» та будівлі їдальні з влаштуванням піддашків покрівлі та встановленням сонячних фотом одулів.

Спрямований на сталий розвиток громади проект: «Іноваційні енергефективні заходи в дитсадку  смт. Томашпіль з застосуванням ВДЕ (енергія сонця)» організацією громади: ГО  «Надія Томашпілля» був успішно виконаний. Якість робіт, матеріалів та наданих послуг є задовільною. Усі акти виконаних робіт та фінансові звіти є правильними.

 

Використовуючи досвід та знання отримані під час навчальних тренінгів та навчань організованих МРГ-ІІ ми зуміли спільними зусиллями реалізувати мікропроекти «Енергозберігаючі заходи в приміщенні Томашпільського ДНЗ «Сонечко» шляхом реконструкції покрівлі та утеплення перекриття в дитячому садочку «Сонечко» в смт. Томашпіль пл. Ленінського комсомолу, 10» та «Іноваційні енергефективні заходи в дитсадку  смт. Томашпіль з застосуванням ВДЕ (енергія сонця)».

Бажаємо взяти участь у слідуючому проекті, з метою досягнення основної мети – сприяння соціальному, економічному, екологічному розвитку смт Томашполя, адже пріоритетних проблем вистачає. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Голова ГО «Надія Томашпілля» Подпонаровська Г.І.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь