A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Хто вмирає в боротьбі – у серцях живе повіки

Дата: 23.02.2016 09:59
Кількість переглядів: 715

…Революція гідності. Герої Небесної сотні. Майдан…  
Ці слова, як і два роки тому, не сходять із вуст українців  цьогоріч у пам’ятні дні 18 – 20 лютого. Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року  з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного пошанування подвигу героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя (листопад 2013 – лютий 2014 років), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, день 20 лютого відзначається в Україні як день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення памяті Героїв Небесної Сотні.
Урочистості з нагоди другої річниці трагічних подій на Євромайдані відбулися в районному будинку культури 22 лютого. У них взяли участь керівництво району, селищний голова Томашполя Валерій Немировський, керівники підприємств, організацій, установ райцентру, представники трудових колективів селища. Перед початком урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання, а під незабутню мелодію реквієму Майдану «Пливе кача…» посланці від учасників зібрання поклали вінок до стели, що увічнила імена  загиблих героїв-майданівців та земляків-атовців.
Зі сцени, яку прикрасив обпалений вогнем барикад, вишмаганий зимовими вітрами і негодою прапор України, що його на київську «йолку» прикріпили в ті героїчні дні томашпільчани – учасники Євромайдану, прозвучали віршовані й пісенні присвяти борцям за волю, демократію, європейський вибір України, спогади безпосередніх учасників тих трагічних подій Лариси Нароган і відеоспогад депутата Верховної Ради України 1-ого і 4-ого  скликань Миколи Мельника. А відеоряд, що демонструвався на великому екрані, знову і знову нагадував усім про останні криваві гарячі дні Євромайдану, які змінили Україну і її народ, про героїв, що віддали своє життя заради майбутнього, заради кожного з нас. Герої не вмирають!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь