A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Звіт селищного голови на загальних зборах громадян

Дата: 18.02.2015 10:05
Кількість переглядів: 1329

Населення селища Томашпіль складає 5586 чоловік, територія селища становить 773 га. та складає 2470 дворів. За минулий 2014 рік в селищі народилося 72 дитини, 78 жителів відійшло у вічність. На території селищної ради проживають 19 учасників бойових дій, 121 учасник війни, 24 інваліди великої вітчизняної війни, 15 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, 5 дітей позбавлених батьківського піклування, 52 одиноких-пристарілих осіб, 32 багатодітні сім`ї. На території селища господарюють агроформування ТОВ АК «Зелена долина», чотири фермерські господарства: ФГ «Струмок», ФГ «Немировського», ФГ «Онікс», ФГ «Зоря» та одне колективне сільськогосподарське підприємство – КСП «Будсервіс». В містечку  функціонує 76 підприємств, установ, організацій та 72 об’єкта комерційної діяльності (магазини, кафе).

За період 2013-2014 років проведено 24 засідань сесій селищної ради, на яких було обговорено питання соціально-економічного розвитку селища, питання благоустрою населеного пункту, питання водопостачання та водовідведення, земельні питання та ряд інших важливих питань. Та 29 засідань виконавчого комітету на яких розглядались питання планування роботи селищної ради, питання дотримання вимог законодавства по житловому комерційному будівництву та землекористуванні, питання по виконання доручень районної державної адміністрації, районної ради та інші важливі питання. Також при виконавчому комітеті діє опікунська рада, яка веде контроль по дотриманню законодавства в частині майнових прав та інтересів дітей під опікою, контролює процес утримання та виховання дітей опікунами та піклувальниками.

Дитячий садок

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

На території Томашпільської селищної ради функціонує єдиний дошкільний навчальний заклад «Сонечко», який розрахований на 177 місць а відвідує садочок за списком 277 вихованців, працює 8 естетично оформлених груп. Колектив дитячого садочка нараховує 42 працівники.

За період 2013-2014 років зроблено певну роботу аби створити всі необхідні умови для якісної організації життєдіяльності дітей, закуплено нові меблі на суму 100 тисяч грн. відповідно до вікової категорії дітей, які відповідають гігієнічним та санітарним вимогам. 65 розкладних триярусних ліжечок дали змогу збільшити кількість спальних місць та ігрову зону.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

У садочку за 2013-2014 роки втілено ряд енергозберігаючих заходів, це заміна усіх вікон та вхідних дверей на металопластикові. Спільно з проектом ПРООН та громадською організацією «Надія Томашпілля» у тому числі батьків вихованців садочка та не байдужих підприємців, за що хочу сказати велике спасибі, що відгукнулись на нашу спільну проблему, завдяки чому селищна рада реалізувала мікропроекти по реконструкції покрівлі утеплення перекриття на суму 366 тисяч грн. та ремонт системи опалення з встановленням сонячних фотом одулів на суму 398 тисяч 486 грн. Також проведено ремонт двох діючих котлів, потужністю до 100 кВт кожний, тому вони знаходяться в доброму технічному стані. Замінено 6 дверей у групових кімнатах, проведено капітальний ремонт актової зали та кухні, у групах встановлено 8 бойлерів завдяки чому дітки мають змогу мити руки теплою водою, також замінено сантехніку.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Проведено естетичне оформлення ігрових майданчиків, встановлено тротуарну плитку, нові гойдалки та ігрове обладнання. На території облаштовано квітники, проведено озеленення території та поновлено пісочниці. Хочу подякувати колективу дитячого садочка та керівнику Годній Олені Іванівні, тому що без певної їхньої допомоги досягти зробленого не вдалося б.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Благоустрій

За 2013-2014 роки на території сміттєзвалища облаштовано площадку з твердим покриттям, частково встановлена огорожа залізобетонними плитами, висаджено понад 2200 грабів, збудовано приміщення для працівників. Придбано сміттєвоз ГАЗ-53 з відвалом вартістю 329 тисяч грн. та закуплено 22 сміттєвих контейнера на суму 89 тисяч грн. У 2014 році виграно обласний конкурс з екологічного фонду на придбання сміттєвих контейнерів у кількості 74 штук на суму 297 тисяч грн., що забезпечує покращення якості послуг для населення, а саме удосконалення системи збору твердих побутових відходів, збільшення кількості абонементів. Також у поточному році було придбано Т-156 з ковшем, МТЗ-982 з відвалом та щіткою, що забезпечує якісне прогортання та прибирання тротуарів, площі від снігу.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

За звітний період було зроблено капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Богдана Хмельницького протяжністю 1км 400 м,не закінчено вулиці Івана Франка протяжністю 1 км, Пестеля протяжністю 700 м на загальну суму 2,5 млн.грн із них з обласного бюджету 1 мільйон 700 тисяч грн. Ямковий ремонт чорного покриття по вулицях: Леніна, Гагаріна, Радянська, Пестеля, 40-річчя Перемоги, Чапаєва. Білощебенева підсипка доріг по вулицях: 40-річчя Перемоги, Чапаєва, Космонавтів, провулках: Комсомольський, Пестеля витрачено коштів 389 тисяч грн. Проведено грейдерування. Відновлено тротуар по вул. Черняхівського.  

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Здійснена значна робота по реконструкції центральної площі селища, встановлено лавочки для відпочинку. Та на прохання жителів селища, придбано та встановлено дитячий майданчик за кошти селищної ради у сумі 295 тисяч грн. Біля приміщення пошти облаштовано місце відпочинку та відтворено штучну гірку з озелененням. По центральних вуличних клумбах селища та на кругу висаджено 1000 кущів троянд, 10 тисяч голландських тюльпанів, близько п’яти тисяч саджанців чорнобривців та 400 саджанців агератуму, які в різні пори року прикрашали наше селище.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Користуючись нагодою, хочу подякувати всім керівникам підприємств організацій та їх колективам за підтримку у приведенні у відповідність вулиць, доріг селища, утриманні у належному стані клумб, побілці бордюрів,прибирання парку, викошування бур’янів.

У 2013 році було зроблено реконструкцію вуличного освітлення вулиць: Гоголя, Кірова, Калініна, Островського, Чапаєва, Фрунзе, Молодіжна, Івана Франка, Набережна, Робітнича, Коцюбинського, Комсомольська, Вишнева та інші. Залишилися неосвітленими та планується освітлити у 2015 році вулиці: Рози Люксембург, Суворова, Шевченка, Володарського, Космонавтів, частина Молодіжної, провулок Радянський. Виготовлено проект та закуплено матеріали на реконструкцію вуличного освітлення вулиці Леніна (від центральної площі до інкубаторної). Також придбано та встановлено 9 камер відеоспостереження.

 

Водопостачання

За звітний період 2013-2014 років зроблено також чималу роботу щодо водопостачання, а саме капітальний ремонт приміщення каптажу урочище «задня криниця». Замінено дах приміщення, почищено та продезінфіковано джерела. Встановлено водопровід для напування великої рогатої худоби біля задньої криниці та на аеродромі.

Почищено каптажний колодязь, криницю і плесо в урочищі «тепличини – біла». Працівниками комунального підприємства та водоканалу було почищено русло річки від тепличини до ставка. Також проведений частковий ремонт двох криниць по вул. Богдана Хмельницького та вул. Комсомольська.

Хочу подякувати начальнику Томашпільського водоканалу Лунголу Володимиру Григоровичу та його колективу за проведену велику роботу та безперебійне постачання води населенню.

 

Комунальне підприємство

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

За 2013-2014 роки у комунальному підприємстві оновлено матеріальну базу, а саме: автогрейдер, трактор МТЗ-982 з відвалом та щіткою, ГАЗ-3309, Т-156 з ковшем, Камаз-5511, трифазну електростанцію потужністю 6,5 кВт, точильний та свердлильний станки, зарядно-пусковий пристрій, професійну газонокосілку, два бензотримери та дві бензопили.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Завдяки плідній співпраці колективу комунального підприємства та зокрема начальника Лозінського Анатолія Володимировича було зроблено огорожу підприємства та наведено порядок на території, встановлено нові брами в бокси, за що хочу висловити велику подяку.

 

Пам’ятники

Облаштовано вхід до центрального кладовища та встановлено пам’ятник голодомору 1932-1933 років. Також на центральній площі до 200-ї річниці з дня народження Кобзаря встановлено бюст Т.Г.Шевченка, з певною допомогою селищної ради встановлено пам’ятник воїнам-афганцям.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)

З 8 січня 2014 року в селищі розпочав роботу центр надання адміністративних послуг при Томашпільській селищній раді. На проведення робіт з реконструкції приміщення під розміщення центру витрачено 231 тисяча грн. Також закуплено меблі та комп’ютерну техніку. Станом на сьогодні послуги надаються такими підприємствами, як

  • Відділ держземагентства,
  • Відділ у справах сім`ї та молоді,
  • Відділ містобудування та архітектури,
  • Управління праці та соціального захисту населення,
  • Селищна рада,
  • Дозвільний офіс.

Спорт

Слід зазначити, що певна увага приділяється спорту та фізичній культурі, за підтримки селищного голови було проведено черговий тур України «Вища ліга гандболу», де брали участь команди з міст Ужгорода, Києва, Хмельницького, Вінниці і станом на сьогодні Томашпільська гандбольна команда являється учасником вищої ліги чемпіонату України по гандболу. Також проведено «Кубок Мера» та «Кубок області». Організовано чемпіонат Томашполя на кубок мера по волейболу.

Фото без опису

Фото без опису

АТО та допомоги

Не можливо не подякувати односельчанам, які з перших днів протистояння на Сході активно долучались до волонтерського руху. Територіальною громадою було надано допомогу коштами, продуктами харчування, речами особистої гігієни, одягом та інше. Неодноразово підприємства, установи та організації селища перераховували на допомогу військовослужбовцям свій одноденний заробіток. Не залишилась у сторонні безпосередньо і селищна рада, дванадцятьом особам антитерористичної операції виділено матеріальну допомогу в сумі 1000 грн. кожному.

Також селищною радою щорічно виділяється матеріальна допомога: учасникам бойових дій на території інших держав, інвалідам та вдовам Великої Вітчизняної Війни, багатодітним сім’ям, дітям позбавлених батьківського піклування, дітям інвалідам та інвалідам дитинства.

Підсумовуючи проведену роботу не можливо не згадати депутатський корпус Томашпільської селищної ради, який налічує 29 осіб. Хочу з вдячністю зазначити, що депутати відповідально ставилися до виконання своїх обов’язків.І саме така злагоджена робота забезпечила досягнення тих результатів і виконання тих завдань, які були поставлені перед нами громадою.

Також хочу подякувати колективу селищної ради за спільну співпрацю і за те, що жодна людина не вийшла із селищної радине задоволена, тому що ми працюємо для людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь