A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Звіт Томашпільського селищного голови В.Ф.Немировського про роботу протягом 2015 року

Дата: 22.02.2016 10:52
Кількість переглядів: 902

Шановні жителі селища, присутні!

Я дуже радий бачити Вас в цьому залі на щорічних загальних зборах громадян.
І на початку своєї доповіді я хочу подякувати Вам за виявлену мені довіру очолювати громаду селища. І я особисто і вся команда селищної ради будемо працювати, над тим, щоб всім нам жилось краще у нашому селищі. А  від всіх Вас ми чекаємо конкретних пропозицій щодо покращення ситуації в селищі у тих чи інших напрямах роботи, адже лише спільно ми зможемо зробити намічене.

На даний час в Томашполі проживає 5586 жителів. Минулого року народилось 68 немовлят, помер 81 житель. Статус учасника АТО мають 27 чол., інваліда Великої Вітчизняної війни - 25 чол., ліквідаторів аварії на ЧАЕС - 11 чол.
На території селища господарюють ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина», 4 фермерські господарства: «Струмок», «Немировського», «Онікс», «Зоря» та КСП «Будсервіс». Функціонує 76 підприємств, установ, організацій та 72 об`єкти комерційної діяльності (магазини, кафе).

На даний час площа Томашполя 773 га, але із затвердженням Генерального плану селища Томашпіль буде 971 га. Чому нам необхідний Генеральний план селища? З 1-го січня 2012 року, відповідно до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» жодних рішень по містах та селищах, у яких не буде затвердженого Генплану, затверджених меж селища, прийматися не буде. Особливо актуальним є питання залучення зовнішніх інвестицій шляхом підвищення інвестиційної привабливості селища та привернення до нього уваги інвесторів, в чому і допоможе Генеральний план.

Фото без опису

Декілька слів про організаційно-масову роботу ради та виконавчого комітету. 
Так, у 2015 році було проведено 18 сесій ради з них 16 сесій шостого скликання та дві сесії вже нового сьомого скликання. Проведено 17 засідань виконавчого комітету. Одразу хочу додати, що депутатський склад селищної ради оновився на 65 відсотків.

Фото без опису

Рішенням 3 сесії селищної ради 7 скликання в Томашполі перейменовано 21 вулицю, назви яких були пов`язані з комуністичним тоталітарним режимом. Хочу одразу всіх заспокоїти: зміни в реєстраційні документи на власність, у паспорти і тому подібне вносити не потрібно. Зміни будуть вноситись лише під час продажу такого майна за загальною процедурою, а стосовно прописки, то законодавством не передбачено обов`язково змінювати «штамп» у паспорті в зв`язку зі зміною назви вулиці. Тож все, що потрібно, це за бажанням змінити табличку на будинку. Хоча з часом селищна рада буде централізовано закупляти таблички.

Фото без опису

На території селищної ради функціонує єдиний дитсадок, який відвідує 277 вихованців. Колектив дитячого садка нараховує 45 працівників. В минулому році, як і в попередні роки, проведено чималу роботу для створення необхідних умов для якісної життєдіяльності дітей.

Фото без опису


Влітку проведено поточні ремонти всіх групових кімнат та кабінетів, харчоблоку та котельні.

Фото без опису

Придбано новий газовий котел, який в порівнянні зі старим, дає змогу додатково економити близько 30 кубічних метрів газу за добу.

Фото без опису

Замінено 15 міжкімнатних дверей та встановлено 5 пластикових вхідних дверей.

Фото без опису   Фото без опису


Оновлено 80м2 плитки в туалетних кімнатах, встановлено 8 унітазів, 4 дитячі раковини, частково замінено крани.

Фото без опису

Закуплено нові комплекти постільної білизни, рушників, посуду. Придбано телевізор, комп’ютер та газову плиту. 

Фото без опису

Проведено естетичне оформлення ігрових майданчиків, встановлено 22 метри металевого паркану. 
Крім бюджетних коштів, залучалися і кошти спонсорів та батьків, за що хочу висловити подяку всім, хто долучався до цієї справи.
Приємно відзначити, що селищна рада завдяки проведеним заходам з енергозбереження в дитсадку виборола перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» за напрямком «Енергозбереження та енергоефективність», організованому Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Радою Європи. 22 жовтня під час урочистостей в Будинку Уряду нас було нагороджено дипломом та кристалом «За зайняте І-ше місце». Таке визнання є значним для нашого селища, а висока нагорода свідчить, що не марною була проведена робота і це вкотре доводить – наш садочок має досить вагому матеріально-технічну базу. 

Фото без опису

Багато спортивних заходів проходило в нашому селищі протягом минулого року. 15 січня 2015 року при Томашпільській селищній раді створено гандбольний клуб «Олімпік». До складу гандбольного клубу входять дві команди «Олімпік» і «Томашпіль». Головою клубу обрано Костянтина Єгорова. Гарною традицією стало проведення змагань з гандболу на Кубок селищного голови. На даний час клуб бере участь в чемпіонаті України серед чоловічих команд Вищої Ліги сезону 2015 -2016 років.

Фото без опису


Крім цього, селищною радою виділялись кошти на реконструкцію районного Будинку культури, на проведення спортивних змагань, на харчування дітей Томашпільської школи-гімназії 1-4 класів та дітей пільгової категорії.

Значна робота проводиться і з благоустрою. 
Варто зазначити, що значно розширився автопарк комунального господарства до 9 одиниць техніки.

Фото без опису

Минулого року ми придбали бульдозер ДТ-75 для підгортання сміттєзвалища та бортовий УАЗ-3303 для надання ритуальних послуг.

Фото без опису


Задля удосконалення системи збору сміття додатково придбано 93 пластикових сміттєвих контейнерів.

Фото без опису

Плануємо їх встановити найближчим часом на вулицях, мешканці яких стовідсотково укладуть договори на вивезення твердих побутових відходів. Хочу зазначити, що на даний час плата за вивезення ТПВ з одного чоловіка складає 4 грн.80 коп. і не підвищувалась з 2010 року, так як селищна рада покриває перед комунальним підприємством різницю в тарифі.

Селищною радою надавалась фінансова допомога жителям Томашполя на ремонт та облаштування 5 криниць на вулицях Щаслива(колишня Комсомольська), Робітнича, Лугова (колишня Кірова), Богдана Хмельницького.

Фото без опису     Фото без опису


Значна робота проведена на кладовищі. Чималу кількість хмизу та сміття було вивезено під час його щорічної розчистки.
Хочу подякувати всім керівникам підприємств, організацій селища та їх колективам за підтримку у приведенні у відповідність вулиць, доріг селища, утриманні у належному стані клумб, побілці бордюрів та дерев і сподіваюсь на подальшу співпрацю.
Зважаючи на те, що свято Пасхи цього року в католиків 27 березня, для прибирання кладовища в нас мало часу, тому прошу томашпільчан долучитись до даної справи, так як працівники комунального підприємства не справляться самі. 

Фото без опису

За звітний період зроблено капітальний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Білянська (колишня Чапаєва) та Грушевського. 

Фото без опису      Фото без опису


Проведено ямковий ремонт асфальтного покриття вулиць Ігоря Гаврилюка (колишня Леніна), Івана Франка, Гагаріна, Солов`їна (колишня Пестеля), 40-річчя Перемоги, Миколи Леонтовича (колишня Радянська), площі Шевченка (колишня Ленінського комсомолу біля дитсадка). 
Заасфальтовано стежку між вулицями Лесі Українки та Чкалова, частину тротуару по вул. Черняховського. Створено автостоянку для таксі. 

Фото без опису


Відремонтовано площадки перед під`їздами багатоповерхівок по вул. Івана Франка, 40-річчя Перемоги, площі Шевченка (колишня Ленінського комсомолу) та Ігоря Гаврилюка(колишня Леніна).
Проведено грейдерування доріг, здійснено підсипку жерствою, щебенем та «отсєвом» вулиць Коцюбинського, Робітнича, 40-річчя Перемоги, Андрія Малишка(колишня Жовтнева), Щаслива(колишня Комсомольська), Молодіжна, Квіткова (колишня Володарського).
Проведено реконструкцію вуличного освітлення вулиць - Ігоря Гаврилюка (колишня Леніна), Суворова, Космонавтів, Молодіжна, Квіткова (колишня Володарського). Залишилось облаштувати вуличне освітлення у провулках, а саме, встановити по 2-3 ліхтарі над чим працюватимемо в цьому році.
В переддень Нового 2016 року ми нарешті відкрили громадську вбиральню в селищі.

Фото без опису

Всі будівельні роботи виконувала бригада «РБУ-6», якою керує Василь Дудник. Будівля громадської вбиральні компактна, зі всіма комунікаціями – водопровід, каналізація, освітлення, тепла підлога, зручні умови праці для обслуговуючого персоналу та відвідувачів. Протягом січня послуги вбиральні були безкоштовні, а з лютого рішенням сесії селищної ради встановлено тариф – 2 грн. 

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису

Гарною традицією стають святкування релігійних свят, зокрема Водохреща, Івана Купала, Святого Миколая.  До речі, вже вп`яте йорданські купання організовує селищна рада. Цього року було підготовлено 200 літрів смачної рибної юшки, 100 літрів ароматного глінтвейну та гарячі пончики. 

Фото без опису

Вперше на святково прикрашеній бричці по центральній площі Томашполя їздив Святий Миколай, який виконав почесну місію - засвітив новорічну ялинку. 

Фото без опису


Вперше біля центральної ялинки було встановлено вертеп біля якого побувало чимало томашпільчан і гостей селища. Дуже сподобалась ідея дітям, які приходили сюди з батьками, охоче фотографувались на фоні героїв інсталяції. 

Фото без опису


І хоч персонажів вертепу небагато, наступного року плануємо розширити і кількість героїв різдвяного дійства, і площу самого вертепу.
Також минулого року було оновлено святкову ілюмінацію по центральній вулиці селища. Розпочато роботи з реконструкції фонтану, який плануємо відкрити вже в цьому році, адже саме в 2016 році Томашпіль святкуватиме 400-річчя першої письмової згадки.

Хочу подякувати односельчанам, які з перших днів протистоянь на сході України активно долучились до волонтерського руху. Нашою громадою було надано допомогу коштами, продуктами харчування, одягом та інше. 
При зверненні учасників АТО до селищної ради їм надається матеріальна допомога в розмірі 1000 грн., вже виплачено 27 тис. грн. Також їх діти безоплатно відвідують дитсадок. 
Крім цього, 13 воїнам вже виділено земельні ділянки загальною площею 26 га, погоджено надання 52 га ще для 27 учасників АТО.

Чимало планів та напрацювань є на рік 2016, зокрема:

- асфальтування прибудинкових територій багатоповерхівок;
- розпочати роботи по реконструкції центрального парку;
- завершити реконструкцію фонтану на центральній площі;
- продовжувати капітальний ремонт доріг;
- встановити автобусні зупинки по селищу;
- будівництво пам`ятника загиблим воїнам АТО;
- будівництво огорожі та вбиральні на новому кладовищі;
- капітальний ремонт водогону та каналізаційної системи підвальних приміщень в дитячому садочку «Сонечко»;
- реконструкція «трикутника» навпроти автостанції.

Тож планів чимало.
 
І на останок хотілося побажати  всім нам миру та витримки щоб дожити до кращих часів ніж ті, які ми з вами переживаємо. Тому давайте спільно вирішувати всі проблеми, які в нас є. Але це можливо лише тоді, коли кожен з нас буде ставитися до селища в цілому як до своєї домівки. А селищна рада зажди налаштована на плідну співпрацю та  на діалог з усіма, хто бажає щось зробити для себе і свого селища.        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь