A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З В Е Р Н Е Н Н Я депутатів Томашпільської селищної ради до сільських рад Томашпільського району щодо добровільного приєднання

Дата: 14.11.2017 11:12
Кількість переглядів: 1007

Р І Ш Е Н Н Я  № 432

10.11. 2017року                                                            13 сесія 8 скликання
                                           смт. Томашпіль

Про звернення депутатів Томашпільської 
селищної ради до сільських рад Томашпільського 
району щодо добровільного приєднання

Відповідно Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", «Про добровільне об`єднання  територіальних громад», враховуючи думку жителів окремих сільських рад району, селищна рада,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

ВИРІШИЛА:

1. Підтримати звернення депутатів Томашпільської селищної ради VІІІ скликання до  сільських рад Томашпільського району щодо добровільного приєднання. Текст звернення додається.

2. Надіслати дане звернення Антонівській, Великорусавській, Вилянській, Гнатківській, Жолоб`янській, Комаргородській, Кислицькій, Липівській, Олександрівській, Паланській, Пеньківській, Пилипи-Борівській, Рожнятівській, Стінянській, Яланецькій сільським радам, які згідно проекту Перспективного плану можуть бути приєднані до Томашпільської селищної об`єднаної громади.

3. Оприлюднити дане рішення на сайті селищної ради та в інформаційному бюлетені «Томашпільська громада»

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, гласності, законності і правопорядку, запобігання проявам корупції (Щербатий А.І.) 


Селищний  голова                                                              Немировський В.Ф.

 

 

 


З В Е Р Н Е Н Н Я
депутатів Томашпільської селищної ради до сільських рад Томашпільського району щодо добровільного приєднання

Питання децентралізації – це одна з ключових реформ України. 
25 років замість того, щоб передавати повноваження і фінанси на місця, держава лише збільшувала централізацію коштів і свої повноваження в центрі. Як результат, левова частка сплачених в бюджет податків припадала тим, хто цей продукт розподіляв, залишаючи периферії лише невеличку частку. Теперішня влада, нарешті, хоче покласти цій практиці край.
Президент, Кабінет Міністрів та Верховна Рада розуміють, що,  передавши владу на місця реально, дають можливість створити потужні місцеві громади, які забезпечать зовсім інший темп розвитку, вирішуватимуть проблеми громадян безпосередньо на території громади.
Рішенням 12 сесії обласної ради 7 скликання від 2 грудня 2016 р. №209 «Про внесення змін до рішення 38 сесії обласної Ради 6 скликання від 24 червня 2015 року №894 «Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області» у нашому районі було утворено Томашпільську та Вапнярську громади, які й були визнані спроможними. 
У необ`єднаних сільських рад є закони, є повноваження, а ось необхідних ресурсів немає. Саме тому гостро постало питання про децентралізацію, адже добра держава не та, що дає, а та, що не забирає. Для прикладу бюджет нашої селищної ради після об`єднання збільшився більш ніж утричі.
У європейських країнах консолідація громад також відбувається переважно шляхом об’єднання. Із 47 країн-членів ЄС лише у чотирьох ще не відбулося об’єднання.
Очільники реформи заявляють, що підтримують ті громади, які об’єднали максимальну кількість громадян, максимальні площі і, найголовніше, залучили до своїх територій максимальну кількість сільського населення. Розмір додаткової фінансової підтримки прямо залежить від площі та населення громади. От лише прикро, що, з досвіду інших країн, дана субвенція з часом зменшується. 
Тож нашому району потрібно якнайшвидше скористатись цим правом.
Тому ми, депутати Томашпільської селищної об`єднаної територіальної громади, звертаємось до депутатів та громадськості Антонівської, Великорусавської, Вилянської, Гнатківської, Жолоб`янської, Комаргородської, Кислицької, Липівської, Олександрівської, Паланської, Пеньківської, Пилипи-Борівської, Рожнятівської, Стінянської, Яланецької сільських рад, які згідно з проектом Перспективного плану можуть бути приєднані, підтримати децентралізаційні процеси в країні та розпочати процес приєднання до Томашпільської громади.
Задля нормального входження в новий бюджетний рік просимо вас терміново провести позачергові сесії, на яких прийняти відповідні рішення та в разі погодження приєднання поінформувати Томашпільську селищну раду до 20 листопада 2017 року.
З повагою та надією на підтримку 
депутати Томашпільської селищної ради VIII скликання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь