A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Перший  Томашпільський міжнародний кінофестиваль одного фільму

Дата: 05.02.2018 11:57
Кількість переглядів: 744

Перший  Томашпільський міжнародний кінофестиваль одного фільму пройшов 3 лютого в Томашполі. Заходи такого формату для томашпільчан нові, вони першими переглянули кінострічку повнометражного художнього фільму “Ржака” режисера Дмитра Томашпольського. 

Власне з прізвищем режисера  та автора сценарію  пов’язаний вибір показу фільму саме в Томашполі. Адже, дізнавшись про те, що на Вінниччині є таке містечко, в Дмитра Львовича виникла ідея провести першу презентацію свого фільму саме в Томашполі.

Перш, ніж  розпочати перегляд фільму, перед глядачами виступив режисер та автор сценарію фільму Дмитро Львович Томашпольський.

– Це дуже особистий фільм, адже саме перед зйомками у моєму житті сталося декілька трагедій, які стосувалися дуже близької людини -  мами, - сказав Дмитро Томашпольський. - Коли ми зустрічаємося із страшною невиліковною хворобою, нас охоплює страх і ця трагікомедія про подолання страху, про боротьбу з ним.

Відкриття кінофестивалю розпочалося з червоної доріжки в Будинку культури (колишній кінотеатр). Гості, які завітали на прем’єрний перегляд, зустрілися та поспілкувалися з головними акторами і знімальною групою фільму.

“Ржака" – це комедія, яка розповідає про видатного режисера арт-хаусу (гонорливого, інфантильного та лінивого), якого примушують зняти комедію. Йому загрожує смерть, якщо він не змусить спеціально відібраних дванадцять експертів “іржати, як коні”. Він повинен виконати завдання за півтори години. Рівно скільки триває цей фільм. Як же це зробити, коли у розпорядженні режисера є тільки хвора клоунеса, яка не може сміятися і клоун-невдаха, якого вигнали з училища за профнепридатність. Але несподівано режисер отримує півня, що сміється та дресированих комарів...

Кінофільм „Ржака” виробництво кінокомпанії «Гагарін Медіа». Загальний бюджет фільму складає 20 млн. грн, 50% з яких – державне фінансування. Всеукраїнська прем’єра запланована на 22 березня цього року.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ТРЕЙЛЕР МОЖНА ЗА ПОСИЛАННЯ https://www.youtube.com/watch?v=TdgJ6dWP0uA

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь