A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА "ТАРАСОВИМИ СТЕЖКАМИ"

Дата: 15.03.2018 14:17
Кількість переглядів: 863

Перші березневі дні  принесли на своїх легеньких крилах не тільки тепло, сонечко і чисту блакить, а й улюблене свято, що величає ЖІНКУ – матір, кохану, дружину, донечку, колегу…


 У Томашпільській об’єднаній територіальній громаді віншування жіноцтва розпочалося з сільської громади Нетребівки. Напередодні 8 Березня в сільському будинку культури зібралася мало не вся краща половина села. Кожній  від депутатів селищної ради, селищного голови Томашполя Валерія Немировського вручено ніжні тюльпани, а школярі та вчителі місцевої школи, аматори сільської сцени дарували їм свої пісні  та щирі задушевні слова. Такі ж урочистості з нагоди Міжнародного жіночого дня відбулися і в Раковій, Горишківці. Особливою увагою були наділені багатодітні матусі та матері-героїні. Їм усім вручено матеріальну винагороду та пам’ятні подарунки.
 Родзинкою свята для всієї громади став концерт народного артиста України, лауреата Шевченківської премії, соліста Чернігівської філармонії, кобзаря Василя Нечепи. Привело його гастрольні дороги до Томашполя запрошення селищного голови Валерія Немировського. Визнаний майстер кобзарської справи, який об’їхав мало не весь світ (як сказав сам митець, побував у 36 столицях світу!), привіз концертну програму «Тарасовими стежками», присвячену Т.Г. Шевченку, пам’ятні дні якого теж припадають на початок березня. Кобзар узяв участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі селища, побував на уроці української літератури в Томашпільській школі-гімназії. Треба просто бачити очі дітей, коли вони слухали народні пісні у виконанні справжнього кобзаря і звучання старовинної кобзи. Далі відбулася зустріч митця із учнівським та педагогічним колективами школи, і знову – незабутні враження від краси Шевченкового поетичного слова, від неповторного музичного супроводу, незвичайно красивого голосу Васил я Нечепи. 
  Півтора години тривав його концерт «Тарасовими стежками» і в Томашпільському будинку культури. Звеличення образу Матері України і жінки-матері, яка дає життя  для майбутнього – такий основний лейтмотив цього незабутнього спілкування з високим мистецтвом. А бурхливі оплески раз по раз ставали заслуженою нагородою майстру за можливість спілкування з її величністю ПІСНЕЮ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь