A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Вшанували чорнобильців-ліквідаторів

Дата: 27.04.2016 14:28
Кількість переглядів: 780

Дата 26 квітня 1986 року назавжди вкарбувалася у пам'ять кожного з нас. Вона озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Саме в той день 30 років тому світ здригнувся від жахливої звістки про аварію на Чорнобильській АЕС. Ця найбільша в історії людства техногенна катастрофа змінила життя тисяч людей, вплинула на долі мільйонів. Ліквідовувати наслідки цієї катастрофи довелося і нашим землякам.
Щоб вшанувати учасників ліквідації наслідків аварії, тих, хто ціною власного здоров’я  рятував світ, віддати данину пам’яті тим, хто загинув від смертоносної радіації, зібралися томашпільчани  у День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи у районному будинку культури. Серед ліквідаторів – чорнобильців – нині лікарі Томашпільської ЦРЛ Геннадій Бондар  (а в 1986-ому працював у медчастині м.Прип’ять), Володимир Гаврилюк, Володимир Гудима (голова районної організації чорнобильців) – тоді студенти 5-го і 4-ого курсів Вінницького медінституту, Михайло Цюпра, Федір Скорук, Олександр Панчак, Анатолій Паламар, Володимир Мазур – водії, Олександр Решетник – тракторист, Василь Луцишен – охоронець правопорядку, Валерій Юзвак – солдат строкової служби. Зовсім юною стала вдовою чорнобильця Валентина Дорошкевич. Її чоловіка і батька двох малолітніх дітей забрала передчасно невиліковна хвороба – результат високої дози радіації, яку Віктор Дорошкевич отримав під час ліквідації аварії на ЧАЕС.
Їм на знак вдячності за подвиг і мужність, відданість громадянському обов’язку  та саможертовність селищний голова Томашполя Валерій Немировський вручив ювілейні нагрудні знаки до 30-річчя аварії на ЧАЕС та матеріальну винагороду, побажав міцного здоров’я  ліквідаторам та їх близьким, довголіття і миру на рідній землі.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь