A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З 4 квітня міграційна служба не здійснюватиме реєстрацію місця проживання

Дата: 04.04.2016 14:40
Кількість переглядів: 776

З 4 квітня територіальні підрозділи Державної міграційної служби припинили прийом громадян з питань реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання. Відповідні повноваження від міграційної служби перейшли до органів місцевого самоврядування (міських, селищних, сільських рад). Відповідні зміни передбачені Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», наприкінці 2015 року.
Що це означає для громадян?
Згідно нових правил реєстрації, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207, для реєстрації чи зняття реєстрації місця проживання потрібно звернутися до відповідного виконавчого органу сільської, селищної або міської ради.
Протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання громадяни України та іноземці, які постійно або тимчасово проживають на території України, повинні звернутись за місцем нового проживання до органів реєстрації та зареєструвати його. Після народження дитини батьки або інші законні представники зобов’язанні зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців.
Відповідно до положення, що реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи здійснюватиметься в день подання документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання.
Як і раніше, відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання у паспорт у вигляді книжечки будуть вноситись шляхом проставляння відповідного штампу. У паспорт у формі картки така інформація буде вноситись до безконтактного електронного носія, який імплантовано у документ. Окрім того, ці відомості вноситимуться до Єдиного державного демографічного реєстру. Якщо ж орган реєстрації не підключений до Реєстру, особі видадуть довідку про реєстрацію/зняття реєстрації місця проживання, а внесення інформації до безконтактного електронного носія здійснюватиме територіальний підрозділ міграційної служби на підставі цієї довідки.
За реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний збір:
- у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку – у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати, на даний час це – 11,71 грн.,а з 01.05.2016 р - 12,33 грн.
- у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку – у розмірі 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати, на даний час це 35,14 грн., а з 01.05.2016 р - 36,98 грн.

- у разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну адміністративну послугу та зараховується до місцевого бюджету за новим місцем проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь