A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

МОЯ КРАЇНА - ЄДИНА І ВІЛЬНА

Дата: 29.08.2017 14:47
Кількість переглядів: 847

Свій 26-ий день народження відзначала минулого тижня наша держава.

Святкування з нагоди Дня Незалежності України розпочалося 22 серпня, коли на центральній площі Томашполя було урочисто піднято Державний прапор України, відкрито районну Дошку пошани та вручено почесні грамоти. Найвищою нагородою району «За заслуги перед Томашпільщиною» в цьому році відзначено Ніну Євгеніївну Бруснікіну, колишнього начальника районної станції захисту рослин, яка на цьому відповідальному посту працювала більше 40 років.
Далі урочистості відбувалися в районному Будинку культури, де народні умільці - вишивальниці, різьбярі, пекарі – виставляли свої роботи. Серед них і майстри з Нетребівки, Ракової та Горишківки, які представили різноманітну випічку та диво-дідухи, прикрашені синьо-жовтими стрічками. Захоплення викликали рукотвори томашпільських вишивальниць, зокрема Світлани Кройтор, різноманітні прикраси з бісеру – творіння умілих рук Лариси Міщанчук. Вперше взяла участь у виставці і юна майстриня – Іванка Щербатюк, що виставила виготовлене власноруч натуральне мило.
Урочистості, присвячені Дню Незалежності України та Дню селища Томашпіль, продовжилися безпосередньо 24 серпня.
В той сонячний літній день на стадіоні «Колос» зібралися сотні томашпільчан, аби взяти участь у святі, що, сповнене віри в щасливе майбутнє країни, краю, кожної родини, стало нашою спільною гордістю, даниною пам’яті борцям за волю і незалежність України в минулому і сьогоденні.
Відкрити святкування випала честь юним танцівникам – Марійці Олійник та Назару Андрущенку, які під звуки пісні про Томашпіль виконали танцювальну композицію, присвячену рідному місту.
Звучить Державний Гімн України, і на імпровізовану сцену ведучі запрошують селищного голову Томашполя Валерія Немировського, а почесному громадянину селища Петру Мазепі дівчата у вишиванках дарують розкішні квіти і вручають подарунок.
На доріжці стадіону з’являється прапороносна група. В руках юних томашпільчан Анни Савуляк, Олександра Дячка, Вікторії Щетніцької та Миколи Побережнюка прапор Томашполя. Мить – і синьо-жовте полотнище, на якому – символи нашого селища: заглавна літера і білі квіти, що символізують багатство, щедрість, силу і добробут, гостинність краян, їх благородство, мир і чистоту – злітає увись.
Привітав зі святом усіх присутніх гостей селищний голова Валерій Немировський та подякував небайдужим томашпільчанам за активне, щире вболівання за долю селища і вручав грамоти та грошову винагороду Юрію Морозу, Павлу Барчишену, Антоніні Булавко, Анатолію Шкураку, Олегу Вигодянському, Миколі Сколодчуку, Ігорю Переймі, Оксані Кобзар, Олександру Мандришу, Володимиру Драгуніну, Олегу Чернишу, Людмилі Єгоровій, Валентині Козак, Володимиру Голотенку, Українському об’єднанню учасників бойових дій та волонтерів АТО в Томашпільському районі, районній Спілці етеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
А ще подарунок отримав Олег Куліковський, у якого 24 серпня день народження. Подарунок від селищного голови чекає і на новонародженого в Томашпільському пологовому будинку громадянина України, що в День Незалежності з`явився в родині комаргородців.
Радували в цей день своїми піснями юні співаки Алінка Слободянюк, Катерина Остапчук, Іринка Кривов’яз, а також Олександр Васильківський та Олег Куліковський, танцювальний колектив Будинку дитячої творчості «Веселка».
Справжнім пісенним водограєм зачарував і професійний фольклорний колектив з Вінниці з однойменною назвою. В його виконанні прозвучали як пісенні скарби українського народу, так і пісні сучасних авторів. А розкішна вогняна феєрія від гурту «DoZori» стала найкращим подарунком для всіх присутніх.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь