A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

 У сонці правди, злагоди і злуки Соборність України люд зустрів

Дата: 23.01.2018 15:11
Кількість переглядів: 756

     Святково прикрашений актовий зал Томашпільського селищного будинку дитячої творчості зустрічав 22 січня учасників зібрання, приуроченого Дню Соборності України.  Під мелодійні звуки пісні Тараса Петриненка «Україна»  на сцену виходять ведучі святкової програми Людмила Синиця та Олег Стебельський.  

Вони нагадали присутнім про важливі історичні віхи, які передували появі цього державного свята. Це і визвольні змагання українців за волю, незалежність, соборність українських земель під проводом Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Петра Дорошенка, Пилипа Орлика, це і діяння керівників першої української революції 1917 – 1921 років, і героїчна боротьба січових стрільців, вояків УПА,  героїв Крут, і відвага та самопожертва  нового покоління борців, яких ми звемо Небесною Сотнею. Учасники зборів хвилиною мовчання вшанували  пам'ять великого поборника  свободи і незалежності України Тараса Шевченка та нинішніх захисників рідної землі, які віддали своє життя за її волю і недоторканність. До їх   пам’ятників від учасників зборів покладено корзини квітів.
  Цікавими стали перегляд відеофільму про історичні події 22 січня 1919 р., коли в Києві на Софійській площі було підписано Акт злуки ЗУНР та УНР, та про ланцюг єднання 1990 року між Києвом та Львовом, організований Народним Рухом України, лекція учителя історії НВК «Томашпільська ЗОШ І – ІІІ ступенів - гімназія» Надії Мельничук. 
  Від імені селищного голови Валерія Немировського, депутатів та виконкому селищної ради привітала учасників зборів секретар селищної ради Валентина Залюбівська, зазначивши, що в нинішній час ідея соборності України ніскільки не застаріла, навпаки, якраз події на Сході України, в Криму свідчать про те, що тільки  територіально й духовно єдина українська держава зможе вистояти і перемогти в нелегкій боротьбі із зовнішнім ворогом, та закликала активніше підтримувати українських воїнів – захисників України.
  Збори закінчилися святковим концертом, у якому взяли участь Марійка Олійник, яка дуже щиро й проникливо читала вірш поета-земляка з Ямполя, учасника АТО Валерія Гуцола «Пам’ятай, як пахне Україна», Іринка Кривов’яз, що виконала пісню «Ми за волю, ми за мир» та Олександр Васильківський і Олег Куліковський. У їх виконанні прозвучали «Я до тебе горнусь, Україно» та  «Моя Україна». А ще учасники зборів мали змогу ознайомитися з тематичними книжковими виставками, підготовленими працівниками центральної та селищної бібліотек, виробами вихованців БДТ на патріотичну тематику.


                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь