A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Передпасхальне прибирання селища

Дата: 12.04.2017 15:15
Кількість переглядів: 676

Після зими традиційно наше довкілля потребує «допомоги». Тому й проводяться двомісячники благоустрою, озеленення та наведення належного санітарного стану.

В рамках двомісячника великий об’єм робіт будуть виконувати працівники Томашпільського КП. Вони вже провели спушення газонів по селищу, частково очистили від нанесеного бруду обочини центральної вулиці і капітально прибрали його на дамбі, провели санітарну чистку дерев уздовж вулиць. Щоденно проводиться збір сміття від приватних будинків, жителі яких уклали угоди на вивезення ТПВ. 

Та об’єм робіт ще досить значний. Тому до допомоги долучаються й працівники установ, організацій селища, які приводять у належний санітарний стан території біля своїх установ, працюють на ліквідації стихійних смітників, очищають від сміття та порослі лісосмуги уздовж шляхів, упорядковують кладовища, пам’ятники, висаджують зелені насадження.

Минулої середи чоловіки селищної ради, комунального підприємства та дитячого садка "Сонечко" чистили бруд на дорозі від пожежної частини до АЗС "Народна".
У вівторок працівники селищної ради, дитячого садочка «Сонечко», комунального підприємства, Томашпільської школи, управління праці, управління Пенсійного фонду, будинку дитячої творчості, пошти, медичного центру ПМСД, які в рамках двомісячника з благоустрою вийшли на генеральне прибирання центральної вулиці, що носить тепер ім’я героя-земляка Ігоря Гаврилюка, загиблого в АТО, вулиці Черняховського та Миколи Леонтовича. Вони мали очистити від зимового бруду  і трав’яної порослі бордюри вздовж тортуару, підбілили їх та дерева. 
На прибирання вийшло більше 50 осіб. Чоловіки попід бордюри згортали землю, що нанеслася за осінь і зиму, сапами згрібали з них бруд, жінки, дівчата обмітали їх віниками і, вправно орудуючи щітками, білили і бордюри, і дерева. Працювали всі дружно, організовано, старанно. Настрою додавало те, що після них залишалися чисті дорога і вкриті першою весняною зеленню узбіччя. А коли врешті засяяло сонечко, все ніби усміхнулося теплу і весні. За короткий час, працюючи таким дружним колективом, вдалося зробити багато – очищено та побілено   до 6 кілометрів бордюрного полотна, більше сотні дерев і стільки ж стовпів. От тільки б люди підтримували далі цю чистоту і порядок, та й жителі вулиці самі б долучалися до того, щоб було чисто біля їхніх воріт, а не чекали, коли прийдуть дні благоустрою і зовсім сторонні будуть робити для них «красоту». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь