A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Сімейний патронат в Україні

Дата: 20.09.2017 15:48
Кількість переглядів: 691

В Україні, окрім вже існуючих форм сімейного виховання, сімей усиновлювачів та опікунів, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, з’явилась  нова форма – патронатна сім’я,

яка передбачає виховання дітей, які вилучені з сім’ї тимчасово на строк до трьох місяців, у окремих випадках, за рішенням органу опіки і піклування, термін може бути продовжено до шести місяців і більше. 
Про особливості створення патронатної сім’ї інформує в.о. директора ЦСССДМ  Яна Поповська.
Патронатна сім’я – це тимчасова сім’я для дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах, що має мінімізувати травматизацію дитини, коли її забирають від батьків. Тобто, такі діти не потраплятимуть в інтернатні заклади, а перебуватимуть в спеціально підготовленій сім’ї, де про них турбуватимуться, забезпечать догляд і реабілітацію.
 Метою патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, вчинення заходів щодо повернення дитини до біологічної родини, а у разі неможливості прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.
 Хто такі патронатні вихователі?
Патронатний вихователь – це підготовлений працівник, який на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд та виховання дітей тимчасово влаштованих у його сім’ю. 
Патронатні вихователі проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, що дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Вихователів професійно підтримують фахівці із соціальної роботи та психологи, для роботи з дитиною залучаються необхідні спеціалісти.
Патронатний вихователь отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.
Соціальна допомога на утримання влаштованих дітей виплачується патронатному вихователю у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.
Якщо є громадяни яких зацікавила інформація, просимо звертатися до ЦСССДМ тел. (2-22-40) та селищної ради тел. (2-14-82).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь