A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулися громадські слухання щодо детального плану території окремої земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування

Дата: 13.04.2018 13:38
Кількість переглядів: 1072

12 квітня 2018 року об 11 годині в приміщенні будинку культури по вулиці Черняхівського 5 смт. Томашпіль відбулися громадські слухання щодо детального плану території окремої земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (реконструкція системи водовідведення смт. Томашпіль

(будівництво очисних споруд) за межами смт. Томашпіль на території Томашпільської селищної ради (із земель державної власності сільськогосподарського призначення – ріллі) загальною площею 1 (один) га. Підставою для розроблення детального плану території стало розпорядження Томашпільської районної державної адміністрації від 22 вересня 2017 року № 286.


                  В громадських слуханнях взяли участь 83 особи. В процесі громадських слухань виступили:
                  - селищний голова Валерій Федорович Немировський;
                  - головний архітектор проекту ДП «Поділля геодезкартографія»  Микола Михайлович Безпрозванний;
                  - начальник відділу планування та забудови населених пунктів  ДП «Поділлягеодезкартографія»  Вікторія Леонідівна Гарнага;
                  За результатами громадських слухань складено відповідний протокол.    

                                                                                П Р О Т О К О Л

громадських слухань щодо врахування громадських та приватних  інтересів під час розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами селища міського типу Томашпіль із земель резервного фонду (землі сільськогосподарського призначення, рілля) загальною площею 1 (один) га на території Томашпільської селищної ради Томашпільського району Вінницької області.

              Громадські слухання відбулися 12 квітня 2018 року у приміщенні будинку культури, за адресою: вул. Черняхівського 5, 

смт. Томашпіль Томашпільського району Вінницької області.

У громадських слуханнях взяло участь 83 особи.

Слухали:

- селищного голову Немировського  Валерія Федоровича.

- головного архітектора проекту ДП «Поділлягеодезкартографія» Безпрозванного Миколу Михайловича. 

- начальника відділу планування та забудови населених пунктів ДП «Поділлягеодезкартографія» Гарнагу Вікторію Леонідівну.

Селищний голова Немировський В.Ф. 

Оголосив порядок організації та проведення громадських слухань щодо врахування громадських та приватних інтересів під час розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами селища міського типу Томашпіль із земель резервного фонду (землі сільськогосподарського призначення, рілля) загальною площею 1 (один) га на території Томашпільської селищної ради Томашпільського району Вінницької області, встановленого відповідно до положень ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересі під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».

ТОВ «Фітопотік» (Наукові Дослідження і Екологічні Проекти) місто Харків розроблено робочий проект «Реконструкція системи водовідведення смт. Томашпіль Вінницької області». До складу проекту входить і будівництво нових очисних споруд. Старі очисні споруди без капітального ремонту працюють понад 30 років і фактично виробили свій ресурс. Басейни-накопичувачі переповнені, а поля фільтрації замулені і не фільтрують воду. Все це призводить до створення напруженої екологічної ситуації в прилеглому районі, особливо в спекотний період року. В дощові дні нечистоти витікають поверх полів фільтрації і безперешкодно без відстою потрапляють у річку. Прилеглі до очисних споруд житлові будинки руйнуються. Також старі очисні споруди не відповідають екологічним нормам, фактично розміщені в населеному пункті, що суперечить чинному законодавству.

Територія, яка відводиться під будівництво нових очисних споруд, знаходиться за межами населеного пункту на відстані понад 1500 метрів від житлових будівель.

На підставі розпорядження Томашпільської районної державної адміністрації від 22 вересня 2017 року № 286 та з врахуванням позитивних висновків обласних служб державним підприємством «Поділлягеодезкартографія» розроблено даний детальний план під будівництво нових очисних споруд.

В громадських слуханнях беруть участь представники державного підприємства «Поділлягеодезкартографії», головний архітектор проекту Безпрозванний Микола Михайлович та начальник відділу планування та забудови населених пунктів Гарнага Вікторія Леонідівна.

Нами на веб-сайті та в інформаційному бюлетені «Томашпільська громада» 5 березня 2018 року було розміщено повідомлення про початок процедури розгляду та пропозицій громадськості щодо даного детального плану території який сьогодні розглядається. Протягом визначеного терміну пропозицій до проекту детального плану до селищної ради у письмовій формі для розгляду та узагальнення не надходило. 

Слово надаємо розробникам даної документації:

Головному архітектору проекту Безпрозванному Миколі Михайловичу;

- головний архітектор проекту державного підприємства «Поділлягеодезкартографія» Безпрозванний Микола Михайлович 

детальний план території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами селища міського типу Томашпіль із земель резервного фонду (землі сільськогосподарського призначення, рілля) загальною площею 1 (один) га на території Томашпільської селищної ради Томашпільського району Вінницької області містить інформацію щодо використання території під очисні споруди відображає поточний стан розвитку селища, пропозиції розвитку території на найближчі 20 років. У матеріалах  міститься інформація про заходи забезпечення охорони навколишнього середовища, збереження культурної спадщини, цивільного захисту. Даною містобудівною документацією визначаються та встановлюються містобудівні обмеження на певні види використання території згідно з вимогами законодавства, державних будівельних, санітарних, екологічних норм і правил. 

При розробленні детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) розробником визначено проблемні питання щодо існуючого використання територій та дотримання нормативно-правових актів у сфері містобудування.

- начальник відділу планування та забудови населених пунктів Гарнага Вікторія Леонідівна

          В своєму виступі вказала на прив’язку очисних споруд на місцевості, виробничу характеристику, під’їзди до них, зону озеленення.    

В ході обговорення взяли участь:

- в.о.старости село Ракова Пацюк Ніна Степанівна.

- заступник селищного голови Німерчук Іван Васильович

- громадянин Васильківський Олександр Феліксович.

в.о. старости село Ракова Пацюк Н.С. 

   Надано пропозиції щодо припинення функціонування старих очисних споруд розміщених на території Раківського старостинського округу.

заступник селищного голови Німерчук І.В.

    Перед початком проектування я побував в службовому відрядженні в Харківській області де побачив наяву функціонування таких очисних споруд, їх виробничий та екологічний стан. Тому рахую, що територію під їх будівництво потрібно відводити і починати будівництво.

Гр. Васильківський О.Ф. поцікавилися станом та обсягами  фінансування розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами населеного пункту.

Збори громадян смт Томашпіль 

                                                                      В И Р І Ш И Л И:

- Інформацію головного архітектора проекту ДП «Поділлягеодезкартографії» Безпрозванного М.М., начальника відділу планування та забудови населених пунктів ДП «Поділлягеодезкартографії» Гарнаги В.Л.  щодо розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами населеного пункту врахування в ньому державних, місцевих та приватних інтересів взяти до відома.

1. Селищному голові Немировському В.Ф. забезпечити :

- організацію рецензування детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами населеного пункту смт Тмашпіль;

- подання на розгляд архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

3. За результатами громадського обговорення, рецензування та розгляду  матеріалів детального плану території для будівництва та обслуговування будівель та закладів комунального обслуговування (розміщення очисних споруд) за межами населеного пункту архітектурно-містобудівною радою детальний план смт Томашпіль подати на розгляд та затвердження на чергову сесію селищної ради. 

 

                Голова зборів                                                                       В.Ф.Немировський

               Секретар зборів                                                                    Н.С.Пацюк 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь