A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Щасливе життя у вихорі  танцю!

Дата: 27.04.2018 11:08
Кількість переглядів: 1202

Всі любителі хореографії можуть відзначати Міжнародний день танцю 29 квітня. З 1982 року це свято щорічно об'єднує всіх людей світу, які не тямлять своє життя без танцю, присвячене усім танцювальним стилям. Його проведення ініціювала Міжнародна рада танцю, в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

Танцюристи, звичайно, вважають, що свято танцю у них щодня, але і офіційну дату люблять та відзначають особливо.
Завдяки танцю людина здатна змінити не тільки своє тіло, але і свої емоції, трансформуватися психологічно та збагатитися культурно.Танцювальне мистецтво — найдієвіший фактор формування гармонійно розвиненої, духовно багатої особистості, танець передає багатогранність характеру людини, її емоційний стан, розвиває впевненість у собі, творчу особистість, любов до себе. Танець навчає і виховує одночасно, як сказав  Жак Саломе : «Найкращий дарунок, який ми можемо зробити дитині - це не любов до неї, а навчити вмінню любити самого себе».

При всій своїй красі та легкості, танці — це важка праця і дисципліна, постійні репетиції і тренування. Тому вибирають цю професію ті, хто жити не може без музики, чиє серце б’ється з нею в такт, а ноги постійно повторюють різні па.Дисциплінованість, працьовитість і терпіння - ті риси характеру, які необхідні не тільки в заняттях по  хореографії , але і в побуті. 
Почуття відповідальності, так необхідне в житті, рухає дітей, що займаються хореографією, вперед. Не можна підвести партнера, що поруч стоїть в танці, не можна спізнитися, тому що від тебе знаходяться в залежності інші, не можна не вивчити, не виконати, не допрацювати.
В Томашпільській ОТГ маленькі шанувальники хореографічного мистецтва мають змогу навчатися у гуртках Будинку дитячої творчості. Тут діють ансамбль танцю «Шарм» (керівник Мирослава Олійник), ансамбль танцю «Імпульс»  (керівник Катерина Боварь), танцювальний ансамбль «Росинка»  (керівник Алла Васильківська). Дані колективи об’єднали у велику танцювальну сім’ю  понад 200 дітей. На заняттях юні хореографи розширюють свій естетичний кругозір, збагачуються духовно. Вихованці опановують ази танцювального мистецтва, поглиблюють свої знання з історії танцю, оволодівають багатством техніки рухів.
Ансамбль танцю «Шарм» є справжнім осередком естетичного виховання дітей (фото 1-12). В танцювальному колективі  постійно ведеться робота по вихованню здорової , творчої , компетентної  особистості , носія національних цінностей. В колективі кожна дитина утверджує себе як особистість, свідомо бере участь у житті колективу і відповідає за свій колектив. Вихованці колективу є постійними учасниками різних святкувань, які проходять у селищі Томашпіль. Вони активно приймають участь у обласних, Всеукраїнських  конкурсах та фестивалях , де неодноразово виборювали призові місця.
Ансамбль танцю «Імпульс» нараховує 95 вихованців різного віку ( від 5-13 років), фото 13 - 17.Вони також є учасниками різних свят, Всеукраїнських фестивалів та конкурсів, постійно працюють над розвитком творчих здібностей, через динаміку танцю розвивають почуття краси та гармонії.
Молодий танцювальний колектив «Росинка», об'єднав у свою родину дітей із Томашполя, Нетребівки, В.Русави, Пеньківки, Яришівки. В колективі створюються умови для творчого, інтелектуального, духовного й фі¬зичного розвитку дітей та учнівсь¬кої молоді у вільний від навчання час (фото 18-20).
Танцювальні ансамблі «Імпульс», «Шарм», «Росинка» приймають активну та результативну участь в  районних та обласних мистецьких звітах учнівської та вчительської творчості «Проліски надії», де нагороджувалися грамотами Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА за високий професіоналізм та виконавську майстерність.
В танцювальних колективах створюється радісна, невимушена атмосфера, де хлопчики та дівчатка почувають себе вільно, навчаються не лише танцювати, а й імпровізувати, фантазувати, спілкуватися з іншими дітьми.
З нагоди свята щиро  вітаю дітей- учасників танцювальних колективів, батьків, керівників Катерину Боварь, Аллу Васильківську, усіх тих, хто не уявляє своє життя без танцю. Велику вдячність висловлюю батькам за підтримку , за велике розуміння та допомогу в розвитку колективів.
Танцюйте, розкривайте себе, показуйте в танці всю свою сутність, живіть у вихорі танцю.Так що денс, денс, денс! Сьогодні і завжди!

                                                                                                                          Мирослава Олійник, директор 
                                                                                                                           будинку дитячої творчості, 
                                                                                                                          керівник ансамблю танцю «Шарм»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь