A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Перевірили готовність освітній закладів до нового навчального року

Дата: 20.08.2018 16:53
Кількість переглядів: 1899

  Зовсім скоро розпочнеться новий 2018-2019 навчальний рік. У Томашпільській об’єднаній громаді була створена  комісія, що детально перевірила підготовку загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних установ до роботи в новому навчальному році. Очолив комісію голова селищної ради Валерій Немировський. Спеціалісти селищного відділу освіти, а також представники МНС та санітарно-епідеміологічної служби відзначили, що всі освітні заклади об’єднаної громади стовідсотково готові до роботи.


  Адже було здійснено великий обсяг ремонтних робіт, у всіх навчальних установах проведено косметичні ремонти приміщень, зроблено благоустрій території. У Нетребівській, Раківській та Томашпільських школах вчителями перших класів обладнано навчальні кімнати відповідно до вимог Нової української школи. Із 1 вересня 2018 року всі першокласники України навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Кардинально зміниться зміст навчання. Відтепер діти не зазубрюватимуть матеріал, а вчитимуться мислити, аналізувати, застосовувати набуті знання в житті. Навчання стане інтегрованим, предмети будуть поєднуватись тематично, тож краще засвоюватимуться. Завдяки створенню сучасних умов у класах учні зможуть виконувати завдання у групах, дискутувати, творити. А для цього, щоб все так відбувалося класоводи дуже постаралися створити необхідні умови, тематичні куточки, зони відпочинку та творчості. Залишилося лише умеблювати навчальні кімнати спеціальними одномісними партами-трансформерами. І як запевнив начальник селищного відділу освіти Ігор Ярош, до 1 вересня необхідні будуть завезені в усі три школи. Варто зазначити, що цього року, за попередніми даними, до 1 класу підуть 5 учнів Нетребівської, 6 – Раківської та 119 – Томашпільської шкіл. В останній, до речі, вперше за довгий період буде аж 4 перших класи. Всього в НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» навчатимуться 840 учнів (окрім дітей з районного центру, Пеньківки та Олександрівки школу відвідуватимуть й юні горишківчани).
  Стосовно підготовки приміщень загальноосвітніх навчальних закладів, то на їх ремонт було витрачено чималу суму бюджетних коштів: 18 тис. грн. у Нетребівці, 85 тис.грн. – у Раковій та 256165 грн – у Томашполі. Також селищною радою було закуплено сучасну плиту на кухню в Нетребівську альма-матер, встановлено огорожу, відремонтовано харчоблок, де повністю замінено сантехніку, в Раківській, а для найбільшої школи нашого району – Томашпільської - придбано обладнання для кабінету фізики на суму в 150 тис.грн. Також було залучено і позабюджетні кошти. «АК «Зелена долина» встановила 12 металопластикових вікон у Раківській школі, а ПРАТ ПК «Поділля» - 4 вікна у Нетребівці.
  Дуже гарно підготувалися до зустрічі своїх вихованців і працівники дошкільних установ. Минулого року було зроблено дуже якісний сучасний ремонт в Нетребівському садочку, тож цьогоріч займатися ремонтом не було потреби, більше зусиль доклав колектив до облаштування чималої території навколо закладу. А ось в Томашпільському дитсадку «Сонечку» зроблено чимало: у всіх групах відремонтовано стелю, встановлено сучасні світильники, в 3 кімнатах – ремонт підлоги, все пофарбовано, зі стін усміхаються герої мультфільмів та казок, а на подвір’ї справжні ігрові лабораторії. «Наш колектив любить креативити, - говорить завідуюча Томашпільським дитсадком Олена Годна, - ми прагнемо, щоб наші дітки всебічно розвивалися, пізнавали світ і зростали справжніми громадянами України. А тому вихователі в постійному творчому пошуку. Також нам дуже допомагають батьки. А найбільше – селищний голова Валерій Немировський, який з любов’ю опікується нашими вихованцями. А відвідують нашу дошкільну установу не лише дітки Томашполя, а й Липівки, Яришівки, Горишківки, Вил, Яланця… Усього 330 малят. Валерій Федорович нікому з бажаючих відвідувати «Сонечко» не відмовляє. А тому 3 вересня дитсадочок знову радо відкриє двері для своїх маленьких друзів». Усього на ремонт Томашпільського дитсадка було використано  більше 250 тис грн.  бюджетних коштів. 
  Радо з 1 вересня зустріне своїх 18 вихованців і дитсадочок у Раковій, де зроблено гарний косметичний ремонт і приміщення дуже затишне. 
  Також члени комісії перевірили готовність до нового навчального року закладів позашкільної освіти – Томашпільської музичної школи та  Будинку дитячої творчості. В останньому було зроблено чудовий ремонт актової зали, добудовано сцену, оновлено її убрання, а також проведено реконструкцію танцювальної зали. На ремонтні роботи було використано 54200 грн. бюджетних та 3170 грн позабюджетних коштів.

Нетребівська школа

Нетребівський дитсадок

Раківська школа

Раківський дитсадок

Томашпільська школа

Томашпільський дитсадок

Томашпільський будинок дитячої творчості

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь