A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Серпнева конференція освітян

Дата: 30.08.2018 14:11
Кількість переглядів: 1484

Невдовзі шкільний дзвоник знову нагадає про щедроти місяця вересня та об’єднає педагогів, учнів, батьків у велику громаду однодумців. І вже традиційно напередодні Першовересня відбулася серпнева освітянська конференція, участь у якій взяв голова Томашпільської об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський, керівники та педагоги загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти.


Про роботу відділу освіти та закладів освіти Томашпільської ОТГ у 2017-2018 навчальному році та визначення завдань на новий 2018-2019 йшлося у виступі начальника відділу освіти Ігоря Яроша.
- Як відомо, якісна освіта – запорука успішного майбутнього! Освіта була і надалі залишається найвищим національним пріоритетом, основою для розвитку особистості, суспільства та держави.  Сучасний стан освіти в Україні характеризується пошуком шляхів актуального реагування на зміни в освітянському просторі, адже змінилися вимоги до навчання, до знань, до компетентностей.
У нинішньому році розпочнеться практична реалізація Концепції Нової української школи. Відповідно до даної концепції із 1 вересня 2018 року усі першокласники будуть навчатися за новим стандартом.  Інший зміст освіти, нова  методика навчання та освітнє середовище – такі основні складові нової української школи. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Концепція «Нова українська школа» розрахована на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що плекалася в Україні протягом десятиліть. Проте зміни вже розпочалися.
 В рамках реалізації концепції Нової української школи отримано 251,6 тис.грн державної субвенції на обладнання кабінетів перших класів, ще 120,00 тис.грн (48%) дофінансовано з селищного бюджету.
Тому для всіх перших класів ЗЗСО   на сьогодні придбано телевізори, ноутбуки та багатофункціональні пристрої на суму 90882 гривні. Своє навчання діти почнуть за сучасними одномісними, зручними партами, що виготовлені відповідно до чинних в Україні стандартів. Заключено договір на придбання та незабаром очікуємо постачання 126-ти комплектіводномісних парт і стільців на суму 128646 грн. Крім того з появою у НВК четвертого першого класу виникла потреба у облаштуванні ще однієї спальної кімнати. З цією метою селищною радою виділено, а відділом освіти освоєно 100 000 грн.
З метою організації навчального процесу та реалізації інтегрованого навчання у 1-х класах буде також закуплено дидактичний матеріал. Це  забезпечить необхідні умови, засоби і технології для навчання учнів, педагогів, батьків.
Окрім того, першачки, які підуть у школу 1 вересня цього року, безкоштовно отримали набори LEGO, які допоможуть  дітям опановувати матеріал інтерактивно, цікаво та наочно.
Про готовність НВК «Томашпільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія» до роботи в новому навчальному році йшлося у виступі директора Павла Антонишина.  
За інформацією директора Раківської школи Оксани Потуторовської, в новому 2018-1019 році навчатимуться в закладі 59 учнів, з них 6 – першокласників. Спільними зусиллями селищної ради, педагогічного та батьківського колективу, спонсорів було покращено матеріальну базу закладу та оновлено зовнішній та внутрішній стан будівлі. За бюджетні кошти встановлено 200 м огорожі, зроблено капітальний ремонт посудомийної кімнати в шкільній їдальні, встановлено жолоби для стікання води. Також змінено дизайн коридорів школи. Завдяки спонсорській допомозі ТОВ АК «Зелена долина» на енергозберігаючі замінено 12 вікон, а для початкової школи закуплено 2 дивани. «Усього для підготовки школи до нового навчального року було залучено 165230 грн, з них з державного бюджету – 85 тис.грн, решта – спонсорська та батьківська допомога», - зазначила керівник освітньої установи.
«У нашій Нетребівській школі, - виступаючи перед колегами, повідомила директор Ніна Ткачук, - під час підготовки до нового навчального року було використано 18300 грн бюджетних та 28400 грн позабюджетних коштів. Дякуючи керівництву селищної ради, закуплено електричну плиту на харчоблок, виділено фарбу на ремонт приміщень, облаштовано внутрішні вбиральні. Цього навчального року в школі навчатиметься 44 учні, 5 з яких першокласники».
Томашпільський будинок дитячої творчості окрім діток з об’єднаної відвідують і школярики з Антонівки, Великої-Русави, Гнаткова, Комаргорода, Липівки, Яришівки, Олександрівки, Пеньківки, Вил, Вапнярки. Директор будинку дитячої творчості Мирослава Олійник повідомила: «З вересня вихованці нашого позашкільного закладу навчатимуться в гарних, світлих, чистих приміщеннях, в яких проведено поточний ремонт, а маленькі танцюристи вивчатимуть нові танці в сучасній оновленій танцювальній залі, де було проведено капітальний ремонт підлоги, постелено спеціальний танцювальний лінолеум. В актовій залі добудовано сцену, пошиті нові гардини для неї. На проведення даних робіт залучено 55 тис. грн.. бюджетних коштів. Також було за кошти селищної ради придбано нову звукову апаратуру на загальну суму 132 тис. грн.
Про умови, які було створено для маленьких чомучок у дитячому садочку «Сонечко» розповіла його завідуюча Олена Годна. За її словами, було відремонтовано стелю в групових кімнатах та роздягальнях, придбано 60 сучасних світильників, у 3 групових кімнатах замінено підлогу, облаштовано вбиральні, викладено плиткою східці, частково відремонтовано систему водопостачання, оновлено 40 м горожі…
Виступаючі дякували селищному голові Валерію Немировському за його турботу про дітей, їх гармонійний розвиток. У свою чергу, Валерій Федорович привітав педагогів із наступаючим навчальним роком і запевнив, що і надалі розвиток освітніх закладів буде пріоритетом в діяльності селищної ради.
Привітала освітян і Лариса Білозір, депутат обласної ради, голова ГО «Життя та розвиток громад», яка завітала на серпневу конференцію, побажавши наснаги у вихованні підростаючого поколіття. Линули слова вітань і вдячності на адресу педагогічних колективів і від голови районної профспілки працівників освіти Надії Мазур.
Чималу когорту вчителів було відзначено Грамотами та Подяками.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь