A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«Мої роки – моє багатство»

Дата: 01.10.2018 19:13
Кількість переглядів: 1604

Під такою назвою у закладах культури Томашпільської об’єднаної територіальної громади відбулися святкові заходи, присвячені Міжнародному дню людей похилого віку та Дню Ветерана. 

 

Цікавими та змістовними були концертні програми в Раківському будинку культури, де зібралося близько десятка людей мудрого та поважного віку, Горишківському, а також Нетребівському, куди завітало півсотні глядачів. Слова привітань від селищного голови Валерія Немировського, секретаря селищної ради Валентини Залюбівської, старост сіл зворушили сивочолих дідусів та бабусь. «У це й день ми вшановуємо покоління, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, вистояло в кривавому пеклі Другої світової війни, - наголосив у вітальному слові очільник об’єднаної громади Валерій Немировський. – Руками. Розумом, силою, вміннями ветеранів відбудовувалася країна, та й і тепер ці люди не стоять осторонь, а в міру своїх можливостей допомагають молодим творити майбутнє нашої держави».
Гарний настрій глядачам подарували учасники художньої самодіяльності сіл. І сльозу щастя не раз втирали старенькі, дивлячись на своїх внуків-правнуків. А по завершенні концерту всі могли посмакувати солодощами, які для винуватців торжества передала голова громадської організації «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір.
*** 
У селищному будинку культури 1 жовтня зібралося чимало людей, які пройшли великий віковий та життєвий досвід, на чудове свято «Мої роки – моє багатство».  З Міжнародним днем людей похилого віку їх здоровили селищний голова Валерій Немировський та депутат Вінницької  обласної ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір.
Зворушливо звучали слова ведучих Інни Шклярук та Олега Стебельського. Із затамуваням подиху присутні слухали життєві історії людей, які багато літ віддали вихованню молодого покоління, медицині, культурі, трудилися в комунальних підприємствах селища… Фото ілюструвало трудову діяльність педагогів Івана Петровича Бабія, Ніни Юхимівни Кирилюк, Людмили Андріївни Оржеховської, Марії Степанівни Ланової, Катерини Порфирівни Кащак, Валентини Миколаївни Новікової, Петра Павловича Мазепи. І про кожного – цікава розповідь: бо в той час життя вирувало – партійні збори, агітбригади, концерти, свята, а ще уроки, уроки… Сотні дитячих очей, сотні доль…
30 років пропрацювала економістом Томашпільського комунального підприємства Ганна Пилипівна Пясецька, чимало літ цей колектив очолював Іван Микитович Шкурак. Цікавою була розповідь і працівників ДП «Томашпільводоканал» Анатолія Андрійовича Шкурака, Алентина костянтиновича Заставнюка, Миколу Касьяновича Рафальського.
«Життя прожите не марно» - так говорить Олександр Борисович Кучковський, доля якого тісно пов’язана із Томашпільською спортивною школою.
А які чудові слова линули на адресу лікаря-педіатра Олені Іванівни Задоянної, фельдшерів-лаборантів Лілії Георгіївни Мазур та Марії Петрівни Кушнір, медичних статистиків Зінаїди Аксентіївни Чиньби та Олени Іванівни Шведської, медсестер Тетяни Андріївни Бойко та Зінаїди Іванівни Федчишеної. У кожної із цих прекрасних жінок медичного стажу більше 40 років.
Про Марію Іванівну Дейдиш можна розповідати багато, та одне очевидно – її життя повінчане із піснею. Багато літ працювала  учителем музики, і вже 20 очолює хоровий колектив «Відлуння» при Томашпільському будинку культури. 
Розповідаючи про Будинок дитячої творчості, обов’язково уява малює образи цих чудових людей – Ніни Василівни Бойко, Ольги Василівни Болгар та Ніни Василівни Коломієць. Саме вони ділилися знаннями та уміннями з юним поколінням, переливаючи з серця в серце свою любов до народного мистецтва.
Все своє життя присвятили служінню її величності Книзі бібліотекарі Валентина Миколаївна Хобер та Вікторія Іванівна Кітурко, вихованню маленьких «чомучок» вихователі Тамара Олексіївна Красноштан та Ольга Порфирівна Комар, прививали любов до музики і педагоги музичної школи Юрій Васильович та Олександра Рахімовна Вигодянські, а також Людмила Дмитрівна Сорокіна.
Цікавими були й життєві розповіді про колишніх працівників Томашпільської селищної ради – Олександра Івановича Вигодянського, який з 1975 по 1980 роки очолював громаду, Катерину Іванівну Ожехівську, Валентину Іванівну Татаркіну та Галину Василівну Шкурак.
І як було приємно бачити цих всіх людей у святковій залі, спілкуватися з ними, висловлювати їм часточку своєї поваги, подяки, любові. Чудова концертна програма була підготовлена силами вихованців та працівників Будинку дитячої творчості, колективом селищної ради, будинку культури та музичної школи. А завершилося свято фуршетом, організованим Ларисою Білозір, та фото на згадку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь