A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В УКРАЇНІ ДІЄ СИСТЕМА СОЦІАЛЬНИХ ПІЛЬГ ТА ГАРАНТІЙ РЕЗЕРВІСТАМ

Дата: 12.12.2018 16:43
Кількість переглядів: 564

В Україні створена та функціонує система соціальних пільг та гарантій резервістам, як за контрактом, так і оперативного резерву. Про це 5 грудня, під час брифінгу повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Михайло Щербіна.


За словами офіцера, на період проходження зборів резервісту гарантується:
збереження місця роботи;
середньомісячний заробіток на місці роботи;
державне страхування на час зборів.
Крім цього, резервіст забезпечується безкоштовно харчуванням, проживанням, медичним обслуговуванням та військовою формою під час зборів.
Щодо грошових заохочень та виплат, то резервісту за 30 діб підготовки в рік виплачується:
грошова виплата із розрахунку до двох мінімальних заробітних плат на місяць, що складає  від 2600 до 3500 грн. Виплата цих коштів резервістам здійснюється у військовій частині одразу по закінченню зборів;
для тимчасово не працюючих – мінімальна заробітна плата в розмірі до 1800 грн.;
добові за кожен день зборів – від 360 до 900 грн., залежно від військового звання;
одноразове грошове заохочення (виплачується у січні поточного року за підсумками року, який минув), розмір якого залежить від військового звання і складає від 1600 до 3100 грн.
– У загальному підсумку сума грошових виплат резервістам за місяць підготовки в рік складає від 5200 гривень рядовим  та до 8666 грн. старшим офіцерам, – зазначив полковник Михайло Щербіна.
Також передбачена компенсація:
резервісту – вартості проїзду до місця зборів та у зворотному напрямку (або ж доставка військовослужбовця здійснюється силами військового комісаріату);
роботодавцю працюючого резервіста – середньомісячної заробітної плати за весь час виконання працівником обов’язків служби у військовому резерві (за 1 місяць – не менше ніж 3723 грн).
– Для своєчасного реагування на виникаючі питання в Генеральному штабі розгорнуті відповідні гарячі телефонні лінії. З питань проходження військової служби за контрактом, в тому числі для бажаючих вступити до українського війська, необхідно звертатися за телефоном: 0-800-500-051, а з питань організації підготовки та проведення зборів резервістів та військовозобов’язаних за телефоном:  067-332-79-86. Там, в режимі реального часу надаються відповіді та організується оперативне  вирішення проблем, – повідомив  офіцер.
Водночас, за словами полковника Михайла Щербіни, на даний час у Верховній Раді України знаходиться проект Закону України, який передбачає суттєве підвищення мотиваційних чинників для резервістів.
– Цим проектом передбачено перехід до виплати резервістам грошового забезпечення на рівні військовослужбовців за контрактом за час служби, надання переважного права щодо прийому на державну службу, дострокового набуття права на пенсію тощо, – підсумував офіцер.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь