A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З початку січня держава встановила новий вид соціальної допомоги

Дата: 30.01.2019 16:47
Кількість переглядів: 525

З 1 січня 2019р. державою встановлено новий вид соціальної допомоги: допомога на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.

Допомога буде призначатись одному із батьків, усиновлювачів, опікуну, піклувальнику, одному із прийомних батьків, батьків-вихователів, який постійно проживає та здійснює догляд за хворою дитиною. Допомога призначається з дня звернення та виплачується щомісячно в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність: з 1 січня – 1497грн., з 1 липня 2019р 1564 грн., з 1 грудня 2019-1638 грн.

За призначенням допомоги, особі яка доглядає за дитиною необхідно звернутися до управління соціального захисту населення департаменту соціальної політики міської ради за місцем проживання за адресою : проспект Космонавтів, будинок 30 (2 поверх) ЦАП «Прозорий офіс» «Вишенька» або вулиця Брацлавська, будинок 85 ЦАП «Прозорий офіс» «Старе місто» з відповідними документами. А саме: 
1.    заявою законного представника дитини, який постійно проживає та здійснює догляд за хворою дитиною;
2.    копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу);
3.    документ, що підтверджує повноваження усиновлювача (копія рішення про усиновлення); опікуна, піклувальника (копія рішення  про встановлення опіки); прийомних батьків, батьків-вихователів (копія рішення про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї);
4.    довідка про захворювання дитини на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня, про те, що дитина отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу.
5.    Рахунок відкритий  в банківській установі на ім’я  заявника.
Необхідно пред’явити паспорт та інд. код.
Допомога призначається на шість місяців. На наступний період виплата продовжується на підставі заяви особи, яка здійснює догляд та довідки  про захворювання дитини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь