A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Майдан ридав. А сотня в небо йшла…

Дата: 20.02.2019 16:16
Кількість переглядів: 1740

20 лютого біля пам’ятного знака «Борцям за свободу та незалежність України» було людно. Сивочолі і зовсім юні… Всі вони у скорботі схилили низько голови перед пам’яттю героїв  Небесної сотні. Вже п’ять зим минуло з тих страшних і доленосних подій , але і досі згадка про них щемить у серці кожного українця.
Під час мітингу-реквієм «Своїх синів пам’ятає Україна» керівники району, Томашпільської ОТГ та громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака,  вшанували силу духу, стійкість героїв Майдану, які під час Революції гідності віддали найдорожче – власне життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи право України на майбутнє. 


Герої не вмирають – просто йдуть
З Майдану  в небо, в лицарі зі смерті…
Пливуть човни, пливуть човни, пливуть…
«Героям Слава!» вписано у серці.
І так хочеться вірити, що пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть силу, мудрість і наснагу для зміцнення України.  А над Томашполем зринала «Пливе кача» і сльоза непрохана котилася щокою, коли учениця Томашпільської школи Вікторія Горупашенко декламувала вірш «Свіча» та звучала пісня-присвята «Героям Небесної сотні» у виконанні чоловічого тріо селищного будинку культури.
«Ми не маємо морального права забути, що сотня українців віддали власне життя за європейські цінності, за свідомий вибір усього народу!»,- наголосила. Звертаючись до учасників зібрання, секретар Томашпільської селищної ради Валентина Залюбівська.
У ці дні в кожному куточку України проходить акція пам’яті за загиблими Героями Небесної сотні «Ангели пам’яті». Томашпільська громада теж долучилася до неї і так зворушливо було спостерігати, коли маленькі вихованці дитячого садочка «Сонечко», учні школи-гімназії, а також дорослі чіпляли паперових янголят – символу безневинно убієних творців сучасної історії.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь