A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не уклали договір на вивезення побутових відходів

Дата: 19.03.2019 11:36
Кількість переглядів: 846

Шановні мешканці!
Адміністрація Томашпільського Комунального Підприємства інформує вас про те, що згідно з чинним законодавством України, а саме ч.2 ст.35-1 Закону України «Про відходи» власники, наймачі або користувачі, у тому числі орендарі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. Згідно розпорядження Томашпільського селищного голови №55 від 22.06.2016 яким було введено в дію Рішення конкурсної комісії від 15.06.2016 року виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території смт Томашпіль визнано Томашпільське комунальне підприємство.


Згідно з п.1 ч.3 ст.. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» регламентує обов’язок укладання договору на вивезення побутових відходів, а саме споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору та оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом. До категорії споживачів вище вказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, як і отримують житлово-комунальні послуги. Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів ст. 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
Відповідно до Рішення сесії №388 від 10.11.2017р. Про затвердження Правил благоустрою території Томашпільської об’єднаної територіальної громади, при виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження. Згідно із ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення твердих побутових відходів, звернутися в Томашпільське комунальне підприємство.
Документи необхідні для укладання договору про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів (НАСЕЛЕННЯ):
1. Паспорт громадянина України (ксерокопія);
2. Ідентифікаційний номер (ксерокопія);
3. Довідка про кількість фактично проживаючих осіб (оригінал).
Юридичним особам та підприємцям звертатися в Томашпільське Комунальне Підприємство, що знаходиться за адресою смт Томашпіль, вул. Ігоря Гаврилюка, 12 (будівля Готелю) для укладення договору на вивезення твердих побутових відходів.
Отримати додаткову чи роз’яснювальну інформацію можна за телефоном (04348) 2-10-71

 

З повагою
Адміністрація Томашпільського Комунального Підприємства 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь