A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ж у вигляді ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування

Дата: 25.03.2019 08:24
Кількість переглядів: 1273

Паспорт громадянина України – є основним документом для реалізації права голосу  у  виборах. 
Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії України (Постанова ЦВК № 268 від 27 грудня 2018 року), виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента України шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорта громадянина України.
У громадянина України може бути паспорт у вигляді паспортної книжечки або у вигляді картки (ID-картки).    


Громадянам включеним до списку виборців на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25 - ти, або 45 річного віку або розбіжностей у виборчій адресі виборця, чи з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання  у ID-картці.
Відтак громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ж у вигляді ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування.
Для безперешкодної участі громадян у виборчому процесі, хотілось би наголосити, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже не можливо.    
Громадянам оформляється лише паспорт громадянина України у вигляді ID-картки!
ID-картка оформляється у терміновому режимі, за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20-ть робочих днів.
Відповідно до постанови КМУ №770 від 2.11.2016 року «Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції», визначено вартість за оформлення та вартість бланку паспорта, що становить - 279 грн. 00 коп., з них (87 грн. – оформлення та 192 грн. – вартість бланка), у разі прискореного оформлення така вартість становить - 366 грн.
Сьогодні в області працюють вісім центрів надання адміністративних послуг для оформлення паспортних документів у м. Вінниці («Замостя», «Вишенька», «Старе місто»), м. Бар, м. Калинівка, м. Козятин, м. Немирів, с. Джулинка Бершадського району, с. Агрономічне та с. Якушинці Вінницького району.
Зважаючи на викладене, міграційна служба звертається до громадян - заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта, якщо він втрачений, викрадений, а також за бажанням, чи необхідністю його змінити адже вибори вже 31 березня 2019 року. 
Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані громадянами, - наполегливо рекомендуємо заздалегідь з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свій паспорт. Не зволікайте та не відкладайте (оформлення чи отримання) на останні дні березня. Адже без паспорта громадянин не матиме змоги здійснити своє волевиявлення!
Відповідно до ст. 70 Конституції України, право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років.
У зв’язку з тимчасовою окупацією АР Крим та частини території окремих районів Донецької і Луганської областей, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, створено роз’яснювальний відеоролик про необхідні кроки для реалізації свого Конституційного виборчого права, а саме:
1) особисто звернутися до органу ведення Реєстру виборців для реалізації своїх виборчих прав, при цьому подати паспорт громадянина України;
2) написати та подати до органу вмотивовану заяву в якій вказати причину тимчасової зміни місця голосування;
3) особи, виборча адреса яких не міститься на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їхнього голосування;
4) орган ведення реєстру зобов’язаний тимчасово змінити місце голосування та видати виборче посвідчення;
5) у випадку призначення повторної процедури голосування, переселенець зобов’язаний знову пройти вищезазначену процедуру.

Зазначений відеоролик також розміщений на офіційній сторінці соціальної мережі «Фейсбук» УДМС України у Вінницькій області.

Посилання:   https://youtu.be/cEfdcgahpjY  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь