A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Знов білим цвітом вкрилися сади і знов приходить свято Перемоги

Дата: 08.05.2019 14:41
Кількість переглядів: 1543

У ці славні дні ми знову і знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, щоб з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку із фашистськими загарбниками. Саме наша пам’ять - пам’ять дітей фронтовиків, їхніх онуків і правнуків, пам’ять вдячних земляків і всього нашого народу - є найбільшою шаною того подвигу, який звершили вони в ім’я Перемоги над найжорстокішим ворогом людства – фашизмом.
А тому людною була колона, що рушила головною вулицею селища до Меморіалу Слави. І приємно, що поруч із керівництвом району та об’єднаної територіальної громади, до вічного вогню несли квіти і учні школи-гімназії. Прикро, що через свою немічність та хвороби серед присутніх не було жодного із тих, хто наближав Велику Перемогу.
Хвилина мовчання… Терпка і хвилююча, бо ж Друга світова війна чорним яструбом увірвалася в кожну родину, в кожне село, у кожну долю…

 

Після покладання квітів урочистості продовжилися у селищному будинку культури, де томашпільчан та гостей ОТГ привітав із Днем пам’яті та примирення, а також Днем Перемоги над нацизмом Томашпільский селищний голова Валерій Немировський. У своєму виступі він зазначив:  « Славну сторінку в історію перемоги над смертельним ворогом людства вписали й наші томашпільчани. Це герої Радянського союзу Анатолій Хуторянський та Семен Сельський, це 638 наших земляків, які віддали свої життя, виконуючи священний  синівський обов’язок – захист Вітчизни від ворога. Земний уклін за сімдесят років миру всім тим, хто бився не лише на фронтах Великої Вітчизняної війни, а й тим, хто боровся з фашизмом на окупованій території, хто виніс пекло концтаборів, хто пережив страхіття гетто, хто піднімав з руїн та відроджував рідний край. Подвиг цих людей безсмертний, пам’ять про них вічна, а вдячність народу – безмежна.
  Гірко усвідомлювати, що в останні 5 років і нам довелося пізнати й оцінити те, що найцінніше, що є в нашому житті, – це мир, спокій і стабільність. Події на сході України нагадали нам про ціну мирові. Адже саме відвага і мужність українських військових,  самовідданість наших бійців-патріотів у двобої з російським агресором дає нам можливість на Томашпільщині спокійно жити у своїх домівках, трудитися на своїй землі під мирним небом. Кожної миті ми повинні пам’ятати про те, що вже в цій новітній війні за наше мирне життя і спокій віддали своє життя внуки і правнуки воїнів другої світової війни  Віктор Саванчук з Яланця, Ігор Гаврилюк, Павло Білік  з Томашполя, Анатолій Дубчак з Вапнярок, Вадим Тарабанов з Калинки. 
Шановні томашпільчани, у цей знаменний день вітаю вас зі святом. Щиро бажаю, щоб мир і злагода запанували на нашій землі, здоров’я і довголіття ветеранам, дітям другої світової війни, здоров’я і щастя, добра і радості всім нам. А ще оптимізму і віри в те, що завтрашній день буде світлішим і кращим, а головне – мирним.  Зробімо все залежне від нас, щоб розквітав наш рідний край, щоб земля радувала щедрим колосом, а мирне чисте небо – ясним сонечком. Вічна і світла  пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим!»
Учасників урочистостей також привітали депутат Вінницької обласної ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір, перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук та президент учнівського самоврядування Томашпільської школи-гімназії Анна Савуляк. Своїми виступами порадували глядачів вихованці Будинку дитячої творчості, Томашпільської музичної школи та працівники селищного будинку культури. А по завершенні святкового концерту всі бажаючі могли посмакувати справжньою "солдатською" кашею, яку приготували кухарі дитячого садочка "Сонечко".
  *   *   * 
Все менше і менше залишається серед нас живих свідків тих далеких років.  І тому ми раді, що поруч з нами ще є  сьогодні воїн-фронтовик, учасник бойових дій Другої світової війни Тимофій Онисимович Дімітров, до якого у святкову днину із подарунками та щирими словами поздоровлень завітали голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський та депутат Вінницької обласної ради Лариса Білозір.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь