A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новий стандарт сільської медицини має стати нормою для місцевого самоврядування

Дата: 11.05.2019 10:55
Кількість переглядів: 383

Про це наголосив у своєму виступі на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій ЗУБКО
Для успішної реалізації реформи Мінрегіон спільно з МОЗ розробив методику формування спроможної мережі надання первинної медичної допомоги, яка налічує 4223 сільських амбулаторії. Затверджено перші 517 проектів нового будівництва у всіх регіонах (колективної та монопрактики, з житлом або без житла). Визначено технічні вимоги до приміщень амбулаторій, табель оснащення амбулаторій, необхідної інфраструктури.


Геннадій Зубко розповів, що 56  амбулаторій вже збудовані – у 9 областях. У ІІ – ІІІ кварталі буде збудовано ще 375. У нових амбулаторіях працюватиме 982 сімейних лікарі, які обслуговуватимуть 1,7 млн. жителів сіл. Амбулаторії та лікарів забезпечили автотранспортом – 581 автомобілів (517 для нових амбулаторій та 63 для існуючих). Почали впроваджувати телемедицину в амбулаторіях 5 пілотних областей.
«Нові стандарти і якість послуг в охороні здоров’я – саме цього сьогодні потребує місцеве самоврядування. І коли ми даємо кошти і можливості на місця, коли сьогодні НСЗУ сплачує лікарям заробітну плату, яка вже залежить від кількості підписаних декларацій, то ми повинні прагнути і належної якості послуги, наближеної до європейського рівня. Новий стандарт первинної сільської медицини, який ми пропонуємо, має стати нормою для місцевого самоврядування», – зазначив Геннадій Зубко.
Урядовець підкреслив, що реформа первинки у сільській місцевості об’єднала не тільки Уряд і парламент, а й міжнародних партнерів – Світовий банк, Уряд Канади, які надавали постійні консультації і допомогу щодо впровадження телемедицини.
Нагадаємо, в Україні щорічно діагностується понад 45 тисяч інфарктів міокарда, третина з яких завершуються смертю. Близько 1,7 млн. українців хворіють на бронхіальну астму, 2,5 млн. – обструктивне захворювання легень. Якщо взяти цукровий діабет, то до 3,5 млн. вже хворих щорічно додається ще 15 тис. І це той фронт, який сьогодні вимагає від Уряду і від країни рішучих дій. 

За матеріалами Мінрегіону: http://www.minregion.gov.ua/press/news/noviy-standart-silskoyi-meditsini-maye-stati-normoyu-dlya-mistsevogo-samovryaduvannya-zubko/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь