A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

До уваги громадян! Нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів почнуть діяти з 22 серпня 2019 року

Дата: 29.05.2019 11:30
Кількість переглядів: 372


Власники автомобілів з іноземними номерами отримали додатковий час для митного оформлення своїх автівок без посилених штрафних санкцій. Нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів почнуть діяти з 22 серпня 2019 року.
Верховна Рада України відтермінувала до 22 серпня 2019 року введення в дію норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Такі зміни внесено Законом України від 16 травня 2019 року №2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги». Відповідно до цього Закону, в пунктах 92 та 93 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, а також у пункті 1 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», цифри «180» замінено на «270».
Нагадаємо, що Законом України від 08.11.2018 № 2612-VIII«Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» внесено зміни до статей 469, 470, 481 Митного кодексу України, статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення(далі - КУАП) та ряд змін до законів України «Про дорожній рух», «Національну поліцію». Дані зміни також посилюють відповідальність за порушення статей 469, 470, 481 Митного кодексу України.
Вінницька митниця ДФС закликає громадян не зволікати та здійснити найближчим часом митне оформлення своїх транспортних засобів у місцях митного оформлення в зоні діяльності Вінницької митниці ДФС, відповідно до Тимчасового порядку виконання митних формальностей під час здійснення митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 р. № 1077(зі змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 р. №416). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь