A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

І день Калинки відсвяткували, і культармійців привітали…

Дата: 09.11.2019 07:39
Кількість переглядів: 1609

Чимало жителів нашої Томашпільської ОТГ й досі не знають, що є у нас мальовнича Калинка.  А це село було засноване значно  раніше поселення сусідніх старообрядних Пилипи-Борівських, до сільської ради яких вже багато літ входить. А заснував хутірець вільний козак. І тому на калинківських родючих землях завжди жили вільні та працьовиті українці. І у праздниковий  день Димитрія Солунського  Калинка вперше в своїй історії святкувала день села, але уже в складі великої родини Томашпільської ОТГ. 


Так історично склалося, що у Калинці два Храми поруч – православна церква та храм культури – місцевий клуб (єдиний на два села). І тому й не дивно, що співпали «іменини»: зранку у Свято-Димитріївській церкві святкова Літургія, за участю настоятелів храмів сусідніх сіл, а потім  - гуляння у клубі. Але торжество зібрало у затишній концертній залі не лише місцевих жителів, а й людей, які дбають про найдорожче, про найтендітніше в нашому суспільстві - про духовність, мистецьку спадщину та розвиток культури. Саме в Калинці культармійці Томашпільської ОТГ святкували цьогоріч своє професійне свято. Із подвійним торжеством присутніх привітав голова об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський, який також вручив Грамоти та Подяки селищної ради творчим колективам та працівникам закладів культури ОТГ. Слова вітань линули на адресу калинківчан та гостей села від настоятелів місцевого храму о.Ростислава та Гнатківського храму о. Миколая, передала вітання від народного депутата Лариси Білозір її помічник Тетяна Юзвак, звернулися до односельців і в.о. старости с. Пилипи-Борівські Сергій Бабин, депутат Томашпільської ОТГ Лідія Загірняк та депутат районної ради Ніна Лозінська. І обидві відзначили важливість об’єднання з Томашпільскою ОТГ. «Я п’ять років зверталася на районному рівні з проханням аби рейсовий автобус заїжджав у центр села, - зазначила Ніна Лозінська, - мене не чули. А достатньо було Ліді Василівні звернутися до Валерія Федоровича Немировського і проблема вирішилася за 5 хвилин». І кожен із виступаючих висловив побажання розквіту маленького села. 
Вшанували присутні і найстаріших жителів Калинки: Варвару Федорівну Колісник, Ганну Олексіївну Тименюк та Андрія Тихоновича Околіта. Знайшли гарні слова організатори дійства й для «золотих молодят»: Андрія Григоровича та Ганни Якимівни Ковальчуків, Дмитра Семеновича та Ганни Юстинівни Загірняків, Василя Івановича та Ірини Іванівни Слободянюків. Віншували також і багатодітні родини, умільців народного промислу, листопадових іменинників та учасників АТО. У хвилині мовчання  згадали зовсім юного калинчанина Вадима Тарабанова, який віддав своє життя, захищаючи кордони держави від ворога…
І линули задушевні та жартівливі пісні у виконанні вокальних народних ансамблів «Матіола» з Томашполя та «Оберіг» з Вил, порадував також і жіночий ансамбль з Нетребівки. Гучними оплесками дякували глядачі за чудовий виступ вокалістам Людмилі Синиці, Олегу Стебельському,  Ані Бойко, Лєрі Ковальській.  А як чудово сприйняла глядацька авдиторія виступ талановитих музикантів: баяніста Воломира Віцькова, гітаристки Тетяни Бойко, скрипальки Валентини Віцькової та акордеоніста Богдана Качинського! Вдячна публіка обдаровувала аплодисментами й своїх місцевих артистів – дитячий та вчительський ансамбль Пилипи-Борівської школи, а також жіночий вокальний ансамбль с.Калинка.
Завдяки старанням директора місцевого храму культури Валентини Колісник, а також за фінансового сприяння ТОВ «АК «Зелена долина», СФГ «Славутич» та народного депутата Лариси Білозір свято вдалося на славу. І як годиться, була смачна рибна юшка, різноманітні вареники, інші частування та святкова дискотека.
 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь