A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Щоб ялинка не стала причиною пожежі

Дата: 11.12.2019 15:22
Кількість переглядів: 628

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята, що принесуть до кожного будинку радість і надію, зміни на краще в житті. Але на жаль буває й так, що найменша необережність , порушення правил пожежної безпеки можуть перетворити новорічне свято на велику біду. Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, необхідно дотримуватися певних вимог пожежної безпеки. Такі вимоги є і до новорічних ялинок, ялинкових прикрас та інших виробів, які використовуються під час святкування Нового Року і Різдва.

Новий рік – це свічі, хлопавки й вогні, а ялинки, нажаль, дуже добре горять. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й “розтікаються”. Щоб ялинка приносила тільки радість, установлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню – камінів, газових плит на відстані більше 1м. Слід дотримуватися й правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправжні й не сертифіковані електричні вироби. Підключення гірлянд до мережі повинне виконуватися тільки за допомогою штепсельних з’єднань. При виявленні несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена. Ваші дії при загоранні ялинки: • негайно її знеструмте; • повідомити пожежну частину за номером 101; • зваліть ялинку на підлогу, щоб полум’я не піднімалось вгору; • накиньте на неї ковдру, засипте вогонь піском чи залийте водою (якщо це жива ялинка). Як і в інших випадках пожежі в квартирі, не відчиняйте вікна і двері, тому що протяг більше роздує полум’я. Якщо загасити пожежу неможливо, то щільно зачиніть двері в кімнату, де виникла пожежа, і поливайте двері ззовні водою. Повідомте сусідів про виникнення пожежі, і при необхідності, виведіть людей, присутніх у квартирі в під’їзд. Пам’ятайте, що тільки при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині.

Начальник групи організації запобігання НС та заходів ЦЗ 28-ДПРЧ ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Вінницькій області старший лейтенант служби цивільного захисту

Вергеліс Андрій 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь