A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільська ОТГ отримала "соціальне таксі"

Дата: 09.01.2020 10:54
Кількість переглядів: 653

Спеціально обладнаний автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, передано Томашпільській об’єднаній територіальній громаді. Нагадаємо, що у 2018 році за підтримки попереднього Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було започаткувано соціальну ініціативу – придбання за кошти державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів спеціалізованих автомобілів для людей з інвалідністю, так зване соціальне таксі. Нинішній Уряд продовжив справу попередників, і такий необхідний для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю автотранспорт є тепер і в Томашпільській ОТГ.

Спеціальне авто призначене для транспортування двох людей у візках і трьох супроводжуючих. Виготовлені автівки в Україні на основі вантажно-пасажирського мікроавтобуса PEUGEOT Boxer. Авто укомплектоване пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Для зручності підйомник має перехідний місток. Основні технічні параметри відповідають Директивам Безпеки ЄС.

«Cоціальне таксі – це велика перемога для Томашпільської громади, адже люди з інвалідністю неодноразово зіштовхувалися з проблемою пересування: не кожен водій таксі приїжджає на виклики та погоджується допомогти. Отримавши спеціалізований автомобіль, ця проблема, нарешті, вирішиться – зателефонувавши на єдиний номер, кожна прикута до візка людина зможе скористатись послугами соціального таксі», – зазначив голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський.

Томашпільська ОТГ дякує Президенту України Володимиру Зеленському, Кабінету міністрів України, а також Народному депутату України Лариса Білозір за те, що на державному рівні дбають про людей з інвалідністю та створюють умови щодо забезпечення доступу цих осіб до інфраструктури за допомогою спеціалізованого транспорту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь